Techniek boeit op Techniekdag Arnhem

ARNHEM – VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen organiseerde op zaterdag 26 oktober in samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen de Techniekdag Arnhem. Doelstelling was met name de schooljeugd te interesseren voor de wereld van de techniek.

Op het terrein van industriepark Kleefse Waard aan de Westervoortsedijk 73 in Arnhem presenteerden de bedrijven en onderwijsinstellingen zich aan de bezoekers. Niet alleen de nieuwste snufjes op het gebied van techniek werd gepresenteerd, ook oude ambachten leven nog steeds. Door middel van activiteiten konden de bezoekers ook echt kennis maken met de veelzijdigheid van techniek.
r2b20mtvjewt026kc8pww4h3a
Enthousiast maken 
De activiteiten waren vooral gespitst op de jeugd (t/m 14 jaar) en hun ouders, die nog een keuze moeten maken voor een bepaalde opleiding. De sector heeft al jaren te maken met teruglopende interesse en door middel van de Techniekdag is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Bezoekers konden kennis maken met alle niveaus: van VMBO tot en met Universiteit.
VNO-NCW 
VNO-NCW is een vereniging die opkomt voor de belangen van ondernemers op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Ook netwerken is één van de kerntaken.
Klik HIER voor een fotoreportage van de Techniekdag Arnhem 2013
Foto’s: Theo Jansen
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
crq1cq1mhelv1q3bzgtqgtqc8
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen