Gorillababy in Burgers’ Zoo

Foto:

ARNHEM – In het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo heeft de Westelijke laaglandgorilla Makoua donderdag 24 oktober om 18.00 uur een jong ter wereld gebracht. Wat de geboorte extra bijzonder maakt is dat de gorillavrouw zelf met de hand is grootgebracht en zich heeft ontwikkeld van ‘zorgenkind tot voorbeeldmoeder’.

Makoua werd op 11 juni 2004 geboren in Zoo Berlin, waar ze noodgedwongen met de hand moest worden grootgebracht, omdat haar moeder haar niet goed liet drinken. Zij verhuisde vervolgens op aanbeveling van de Europese coördinator van het fokprogramma naar de dierentuin van Stuttgart, waar ze in hun gorillacrèche bij lotgenoten terechtkwam. Op een leeftijd van bijna vier jaar arriveerde Makoua in Arnhem.  Ze wist vrijwel niets van het natuurlijke gedrag van haar soortgenoten en is dankzij veel aandacht en geduld van de verzorgers geïntroduceerd in de gorillagroep. 
Voorbeeldmoeder
De Arnhemse gorillagroep bestaat in totaal uit veertien dieren, waaronder vier gorilla’s die dit jaar geboren zijn. Makoua heeft heel veel geleerd van de andere volwassen vrouwtjes door goed te kijken hoe zij hun jongen grootbrengen. De met de hand grootgebrachte Makoua zorgt uitzonderlijk goed voor haar allereerste jong. Biologen en dierverzorgers zijn verheugd om te zien dat Makoua zich steeds meer als een echte gorilla gedraagt.
Foto: Theo Kruse/Koninklijke Burgers’ Zoo
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
gorilla-makoua-met-haar-jong
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen