Wie wordt de winnaar van de Gelderse ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd?

Foto:

VELP – Op zaterdag 22 maart organiseert de Bibliotheek Veluwezoom de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de aula van het ROC A12 in Velp. De voorleeskampioenen van zeven gemeenten, van Wageningen tot Twello, doen in deze regionale ronde van het kampioenschap hun uiterste best om door te gaan naar de provinciale finale.  

De spanning stijgt
De zeven kandidaten van de regionale ronde hebben al een aantal rondes gewonnen met hun voorleeskwaliteiten. Eerst werden ze schoolkampioen en daarna wonnen ze de tweede ronde die bibliotheken Wageningen, Brummen/Voorst, Liemers en Veluwezoom organiseerden. 
Jury
In de jury van deze spannende regionale ronde zitten niemand minder dan kinderboekenschrijfster en Zilveren- en Gouden Griffel-winnares Bibi Dumon Tak, Lianne Busser, directeur van de Bibliotheek Veluwezoom, en Walter Jansen van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. 
De wedstrijd begint om 15.00 uur in de aula van het ROC A12 in Velp. In de pauze is er een freestyle-voetbalshow. Aan het einde van de middag wordt bekend wie door gaat naar de provinciale finale op 12 april in het Posttheater in Arnhem. 
De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op 21 mei in het concertgebouw Tivoli Vredenburg in Utrecht voor een groots opgezette landelijke finale.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen