Slavisch koor op 1e Paasdag met Russisch orthodoxe gezangen in de Steegse kerk

Foto:

DE STEEG – Het Arnhems Slavisch Koor o.l.v. Svetlana van Wielink brengt met Pasen, zondag 20 april, in Kerk op Steeg delen uit de Paasliturgie en andere religieuze gezangen ten gehore. Het koor zingt a capella, zoals gebruikelijk bij liturgische gezangen.

Er is een dankbaar publiek voor deze gewijde muziek vanwege de meditatieve kracht die ervan uit gaat. In de Russisch-orthodoxe rite nemen iconen een belangrijke plaats in. Icoonschilder Piet van der Heide zal vlak voor de pauze een korte presentatie geven van enkele iconen in relatie tot de gezangen. Aanvang 16.00 uur en sluiting om circa 17.30 uur.  
Het Arnhems Slavisch koor ontstond ca. 1970 onder leiding van Jevgeni de Firsoff. Na de dood van Firsoff in 1976 werd het koor door verschillende dirigenten geleid. Het koor trad op in binnen- en buitenland. Momenteel is Svetlana van Wielink dirigente van het koor. Het Arnhems Slavisch Koor stelt zich ten doel bekendheid te geven aan Russisch-orthodoxe kerkmuziek en Russische volksmuziek. Op het repertoire staan gezangen uit de Russisch-orthodoxe liturgie en volksliederen uit Rusland en Oekraïne.
Svetlana van Wielink is in Sint-Petersburg geboren en opgegroeid. Ze heeft van 1984 tot 1988 een opleiding gevolgd tot gediplomeerd muzieklerares. In die tijd is zij ook begonnen met koordirectie. Zij rondde tevens een opleiding als dirigente af aan het Sint-Petersburg Polytechnisch Instituut. Sinds 2007 woont zij in Nederland. De entreekosten zijn € 10 per p.p. incl. consumptie in de pauze. Reserveren kan via [email protected].
Behoud van uniek pand uit 1928
Het kerkgebouw aan de Hoofdstraat wordt, als het aan de Stichting ligt, een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van de gemeente Rheden. Ook belangstellenden uit de regio zijn van harte welkom. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen