E-bikedag in Velp op 2 juni

Foto:

VELP – Als ik een e-bike wilt gaan kopen, waar moet je dan op letten? Als ik een e-bike heb hoe lang is dan mijn remweg als ik 18 km per uur rijd, en bij 25 km?

Twee van de vele vragen die aan bod komen tijdens de E-bikedag op 2 juni van 9:00 tot 16.00 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige en lekkere lunch. 
Maar er zijn meer zaken die aan bod komen. Hoe je je fiets het beste kunt onderhouden en dan met name voor de accu. Die is tenslotte heel belangrijk. 
Fietsgymnastiek om je warm te draaien voor het op- en afstappen, voor het makkelijker draaien van hoofd en rug om achterom te kunnen kijken. 
Hoe je het beste kunt remmen en afstappen. Er wordt geoefend in lastige bochten nemen; het maken van een noodstop. 
Een aanwezige fietsenmaker controleert je fiets, kan tips voor comfortverbetering geven. Hij heeft een paar e-bikes om uit te proberen bij zich. Fietsdocenten geven u tips voor een verbeterde zithouding op de fiets.
Verkeersregels voor fietsers komen aan bod, zoals wel of geen voorrang op de rotonde, toepassing van verkeersregels op een paar lastige plekken in Velp. Er wordt een rit gemaakt door Velp onder leiding van een fietsdocent. Ter plekke kun je de situatie bespreken. 
Aan het eind van de dag is er een afvaardiging van de gemeente Rheden aanwezig. Dan kunt u aangeven welke punten u als gevaarlijk ziet voor de fietser en/of e-biker en vragen wat daar aan gedaan kan worden.
Aanmelden
Belangstellenden voor de E-bikedag kunnen zich aanmelden via [email protected] of [email protected] met “aanmelding E-bikedag  Velp 2 juni 2014“. Noteer in de mail naast uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum ook of u met de fiets/e-bike komt en of u WA verzekerd bent.
Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Deelname is wel op eigen risico.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen