Zomerconcerten op Middachten 

DE STEEG – Op alle zondagen in juli vanaf 11.30 uur klinkt er vanuit het openluchttheater van Middachten muziek van allerlei soort. Telkens treedt een ander muziekgezelschap op en zijn er diverse muziekstijlen te beluisteren. De concerten worden georganiseerd door de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur ‘RiQQ´.

Genieten van muziek en van Middachten
  • In de Oranjerie wordt vanaf 10.30 uur koffie en thee geschonken en is de foto expositie ´Middachten in beeld’ te zien.
  • Vanaf 13.00 uur is het kasteel te bezoeken met de zomerexpositie ´Sport en Spel´.
  • Tijdens de pauze, voor en na de concerten kun u genieten van de tuinen van Middachten.
  • Na afloop van het concert is er een rondleiding door speciale tuingidsen. Zij vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de tuin, de architectuur en de bijzondere planten en bomen.
  • Om 15 uur is er gelegenheid deel te nemen aan een korte rondleiding in het kasteel.
Zondag 6 juli: Jan Vayne
Pianist Jan Vayne (1966) heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu gaat om klassiek repertoire of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. 
Jan Vayne is als geen ander in staat zijn programma aan te passen aan de sfeer. Vayne weet de muziek dicht bij de mensen te brengen en bewijst daarmee dat emotie de kortste weg tot elkaar is. 
Hij speelt in op de wensen van zijn gasten en gaat in op verzoeken. Hierdoor ontstaan prachtige improvisaties. Zo ontwikkelt zich een intiem, bruisend en soms ook ontroerend concert. 
Informatie:
www.middachten.nl of 026 4954998. Reserveren is helaas niet mogelijk.
Concerten:
Alle zondagen in juli om 11.30 uur. Tuin open vanaf 10.30 uur; kasteel vanaf 13.00 uur.
Entreeprijs:
Tuin en concert volw. € 11,00; kind € 5,50. toeslag kasteel resp.  € 3,00 en € 1,50
Het kasteel is, in tegenstelling tot de tuinen, helaas niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Kasteel en tuin zijn niet toegankelijk voor honden.
Route:
Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.
(Foto boven: Rik Scholten)

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen