Ruik, proef en voel de kruiden van Middachten

Foto:

DE STEEG – Op zondag 3 augustus krijgen de meer dan 90 verschillende kruiden in de kruidentuin op Middachten alle aandacht. Deze tuin wordt helemaal door enthousiaste vrijwilligers onderhouden. 

Deze zondag vertellen ze u graag meer over de verschillende kruiden en hun toepassing. Dit jaar hebben zij iets speciaals gekweekt: kruiden met eetbare bloemen. 
Hoewel landgoederen vroeger vaak een kruidentuin hadden, werd deze op Middachten pas aangelegd in 80-er jaren van de vorige eeuw. Een speciale kruidenwijzer, die ter plekke te verkrijgen is, geeft u informatie over de kruiden en hun gebruik. 
o zijn er geurkruiden zoals lavendel en rozemarijn, keukenkruiden als kervel en venkel, maar ook huishoudelijke en natuurlijk medische kruiden. Vaak kunnen de kruiden voor meerdere doeleinden worden gebruikt. 
Wat veel mensen niet weten is dat er eetbare bloemen zijn die heerlijk en fleurig zijn in bijvoorbeeld salade. Denk daarbij aan Oostindische kers en borage, En wat dacht u van bloemenboter en lavendelkoekjes? 
De vrijwilligers laten u graag proeven van deze kruiden. Uiteraard kunt u de kruiden ook ruiken en voelen. Diverse kruiden worden door een ervaren kweker bij de kruidentuin verkocht, zodat u een eigen kruidentuintje kunt aanleggen.
Rondleiding door de tuin
Om 13.30 uur start een tuinrondleiding bij de kassa van de tuin. Tijdens deze rondleiding wordt verteld over de historische aanleg en de architectuur van de tuin. 
Reserveren voor de rondleiding is niet nodig; alleen voor groepen is dit gewenst. 
Geopend:
de tuinen zijn geopend van 15 mei tot 15 september van 10.30 tot 16.30 uur. Kasteel is op zondagen in juli en augustus open tussen 13 en 16 uur.
Entree: 
tuin: € 6,00 Kasteel en tuin € 9,00; kinderen half tarief. Geen toeslag voor de rondleiding.
Honden:
Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.
Route:
Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.
(Foto: Joke Lenting)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen