Bijzondere bomen in de tuinen van kasteel Middachten

Foto:

DE STEEG – Op zondag 10 augustus aanstaande, staat de wekelijkse rondleiding door de tuinen van Middachten in het teken van de bijzondere en historische bomen. Daarnaast horen de bezoekers meer over de drie eeuwen historie en architectuur van de tuin. De rondleiding start om 13.30 uur bij de kassa van de tuin.

De tuinen van Middachten kennen een geschiedenis van ruim 3 eeuwen. 
In de loop van de 19de eeuw zijn door de toenmalige bewoners van Middachten, de Van Reedes, op verschillende plaatsen in de tuin exoten geplant. 
  • De monumentale Libanonceder en de mannelijke en vrouwelijke Ginkgo biloba dateren uit die tijd. 
  • De unieke treurkastanje met de mooie Latijnse naam Aesculus hippocastanum lanciniata pendula insinica is een van de drie volwassen exemplaren in Nederland. 
  • Opvallend is ook de Staphylea colchica ofwel Pimpernoot. Door onze zuiderburen ook wel Paternosterbollekesboom genoemd een ook wel bekend als Klootzakjesboom, iets minder poëtisch! 
Er zijn ook markante bomen uit de eigen regio te zien. 
  • Denk aan de majestueuze rode beuk;
  • de zeer oude en kromme tamme kastanjes; 
  • de bijzondere beukenhaag waarin een kijkje aan de binnenkant mogelijk is.
1Boom
Het unieke kunstproject 1Boom is in 2013 gestart. We willen het publiek graag laten zien wat er allemaal van hout uit ons bos kan worden gemaakt. Een volwassen zomereik is in het park van Middachten geveld en hiervan zijn door kunstenaars en ambachtslieden vele kunst- en gebruiksvoorwerpen gemaakt. 
In 2015 zullen de resultaten tijdens een expositie te zien zijn op Middachten. Ook wordt er een boek gemaakt van het gehele proces van boom tot kunstobject. Bent u nieuwsgierig naar wat er komen gaat? Deze zondag zijn er kunstenaars aanwezig om alvast iets te laten zien en over dit project te vertellen
Reserveren voor de rondleiding is niet nodig; alleen voor groepen is dit gewenst. 
Informatie:
 
Geopend:
De tuinen zijn geopend van 15 mei tot 15 september van 10.30 tot 16.30 uur. Kasteel is op zondagen in juli en augustus open tussen 13 en 16 uur.
Entreeprijs:
tuin: € 6,00 Kasteel en tuin € 9,00; kinderen half tarief. Geen toeslag voor de rondleiding.
Honden:
Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.
Route:
Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Breng lijn S43.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen