Open Dag Dorpshuis Rheden

Foto: dorpshuis Rheden

RHEDEN – Het Dorpshuis Rheden heeft in het afgelopen half jaar laten zien dat het voorziet in een duidelijke behoefte. Een groot aantal verenigingen, clubs en tal van anderen hebben er plek gevonden om hun activiteiten uit te voeren. 

Het consultatiebureau heeft een nieuw onderkomen gekregen dat in alle behoeften voorziet, de sociale raadslieden ontvangen er hun cliënten, sinds enkele maanden is er een prikpost en ook vanuit de gemeente Rheden worden er bijeenkomsten die op het dorp Rheden betrekking hebben gehouden in het Dorpshuis. 
Ook het Rhedens Maal heeft er onderdak gekregen. Sinds kort zelfs in een geheel nieuwe keuken! Wanneer we alle activiteiten bij elkaar nemen, dan blijkt dat het Dorpshuis jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers over de vloer krijgt! Het Dorpshuis is een echte ontmoetingsplek voor Rhedenaren geworden. 
Het Dorpshuis wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Zowel het Stichtingsbestuur, medewerkers voor beheer en onderhoud, de mensen die de ontvangst en verzorging van de gebruikers voor hun rekening nemen en niet in het minst de conciërges/beheerders doen het allemaal op basis van vrijwilligheid en betrokkenheid bij het dorp.
Ook de samenwerking met SIZA, die dagopvang voor gehandicapten verzorgt is van groot belang: iedereen hoort erbij. Doordat de dagopvang in hetzelfde complex is gevestigd, kan een aantal  activiteiten in samen worden uitgevoerd. Ook kan van elkaars ruimten gebruik worden gemaakt.  
Het Dorpshuis staat nu voor de start van het nieuwe seizoen.
Daarom wordt er op 23 augustus een OPEN DAG gehouden, waarop een groot aantal verenigingen, clubs en anderen die activiteiten verzorgen, laten zien wat zij van plan zijn. Er worden presentaties gegeven en demonstraties gehouden, het gebouw kan worden bekeken en er worden drankjes en  hapjes aangeboden. Vooral voor het laatste is dan de nieuwe keuken van het Rhedens Maal in bedrijf en kan men informeren welke gebruiksmogelijkheden de keuken biedt, naast deelname aan het Rhedens Maal.
De lijst met deelnemers is lang, maar een greep eruit laat zien dat het een afwisselend geheel wordt: WIK laat zien dat het een veelzijdige club is met tal van sportieve en recreatieve takken van sport en bewegen voor heel jong en ouder, Rheejes Praote vertelt over de geschiedenis van het dorp, er worden proeflessen Engelse conversatie gegeven, de bridgeclub laat zien hoe leuk het is om mee te doen en ook de gitaardocent zal informatie geven. Het internetcafé geeft een introductie, er is informatie over  yogacursussen, pilateslessen en Meer Bewegen Voor Ouderen MBVO. 
Daarnaast zijn er tal van kraampjes waar men inlichtingen kan krijgen over wat er nog meer te doen zal zijn. Ook mensen die een nieuwe activiteit willen starten kunnen van de gelegenheid gebruik maken om hun idee te laten zien.
De Open Inloop, een gezamenlijk initiatief van Het Dorpshuis, SIZA en Woonzorgnet, toont haar  gevarieerde opzet. De start is al op 27 augustus. Ook het gebouw van SIZA is geopend, zodat men ook daar een kijkje kan nemen en zien dat daar prachtige dingen worden gemaakt.
De activiteiten en presentaties vinden binnen en buiten plaats. Uiteraard zijn de weersomstandigheden medebepalend, maar wanneer het een beetje meezit wordt het een levendige boel op het Meester van Leeuwenplein op 23 augustus. 
Nadere inlichtingen:
Luuk Kuiper en Henk Welmers, resp. voorzitter en secretaris Bestuur Stichting Het Dorpshuis Rheden
[email protected];  06-81181333;   026-4953274
[email protected];    06-53842202;   026-4951526
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen