Brandtoren Rozendaalseveld 65 jaar

VELP – Zelfs Marco Borsato beklom ooit de Brandtoren op het Rozendaalse Veld. De Vrienden van de Brandtoren vieren de 65e verjaardag van de Brandtoren, bouwjaar 1949, op het Rozendaalse Veld. 

Wie bouwt de Brandtoren na en wint de vliegprijs?
Naar aanleiding van de verjaardag worden door de Stichting Behoud Brandtoren Velp/ Rozendaal meerdere activiteiten georganiseerd. De eerste activiteit is een Brandtoren modelbouwwedstrijd. Iedereen wordt uitgenodigd om een model van de Brandtoren te maken. De leeftijd van de deelnemers is niet belangrijk.  De materiaalkeuze is vrij en de afmetingen van de modeltoren zijn niet van belang, maar enige gelijkenis met de echte toren moet er zijn! 
Daarnaast zal de jury letten op originaliteit en creativiteit. De toren kan van 22 augustus tot en met 25 augustus ingeleverd worden bij Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat in Velp. Een deskundige jury zal de winnaar bekend maken. 
1e prijs Rondvlucht
Die winnaar krijgt een echte rondvlucht aangeboden van Special Air Services in Teuge, o.a. boven de toren. 
tepflvq6ok449wg2gieqng7kj
Na 30 augustus kunnen de bouwwerken weer opgehaald worden in de Emmastraat. In de theetuin van Jansen & de Feijter zal in dezelfde periode een model 1:10 worden tentoongesteld, gemaakt door de heer Harrie Bochoven. Dit model is 3.30 meter hoog en is zeer getrouw nagemaakt.
Verjaardag
Op zaterdag 30 augustus zal de echte verjaardag van de Brandtoren gevierd worden. Het wordt een leuke activiteit van een dik uur, met o.a. een optreden van de sopraan Tineke Roseboom. Naderhand zal er gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje. 
Om 19.00 uur wordt het feest  spetterend geopend. Binnen het programma zal er afwisselend worden gezongen en muziek worden gemaakt. Ook zullen er spannende en grappige verhaaltjes worden voorgedragen. Een leuk programma voor kinderen en volwassenen. 
De torenvrienden vinden het leuk als er veel kinderen komen met hun ouders. Lekker op een kleed of tuinstoeltjes rondom de toren genieten van het verjaardagsprogramma! Het bijwonen van de activiteit is gratis. 
Donatie
U kunt natuurlijk altijd donateur worden van de toren om dit stukje erfgoed in stand te houden. ING bank: NL73INGB0003438714. Later in het jaar zal er nog een film vertoond worden over de geschiedenis van de toren bij Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat. 
Voor alle activiteiten zijn inmiddels meerdere partijen druk aan de slag. De vrienden zoeken ook nog materiaal, zoals foto’s en verhalen, voor een verjaardagsboekje over de toren.  
Informatie
Meer informatie kunt u vinden op Facebook pagina Brandtoren Rheden/ Rozendaal. Voor donateurschap en informatie kunt u contact opnemen met de heer Dick Tiemens van de Stichting Behoud Brandtoren Rheden/ Rozendaal, 026-4456223.   
(Poster & foto’s: Leon Mommersteeg)
a1mez6bdc8arx71dfo1x72z7w
                                                                                 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen