Organist Gerrit Hoving opent serie orgelconcerten op het Meere-orgel van de Dorpskerk in Rheden

Foto:

RHEDEN – Zaterdagavond 6 september worden de beide Meere-orgels in de Dorpskerk van Rheden bespeeld door de organist Gerrit Hoving. Hij verzorgt het eerste concert in een reeks van 4, welke op de zaterdagavonden in september worden gebracht.

Gerrit Hoving werd geboren in 1984. 
Hij studeerde orgel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Theo Jellema. Tijdens zijn studie volgde hij interpretatielessen bij Eric Lebrun in Parijs, masterclasses bij Anders Johnsson (Zweden) en Edoardo Bellotti (Italië). In 2007 werd hij tweede prijswinnaar op het Govert van Wijn concours te Maassluis. In datzelfde jaar behaalde Gerrit zijn bachelordiploma orgel. 

Kerkmuziek studeerde hij aan het conservatorium te Enschede bij de docenten Gijs van Schoonhoven (improvisatie) en Valentijn Smit (koordirectie). In de afgelopen jaren volgde hij lessen bij Bert Matter en Toon Hagen. Gerrit is sinds oktober 2009 organist van de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen. 
Programma
Op het programma in Rheden staan naast werken van bekende componisten als Händel, Johann Sebastian Bach en Buxtehude ook werken van Böhm en Carl Philipp Emanuel Bach. Ook speelt hij “Jesu ,meine Freude” van Krebs.
Organisten 
Op de volgende zaterdagavonden in de serie zullen de orgels worden bespeeld door respectievelijk Wim Roelfsema  uit Arnhem (13 september), Johan Luijmes uit Arnhem (20 september) en de vaste organist van de Dorpskerk, Piet Cnossen (27 september).
We adviseren u voor meer informatie de website www.groepx.nl te raadplegen.
 
Het concert begint om 19.30 uur, de toegang bedraagt € 5,00. Koffie of thee is gratis.
gerrit-hoving-2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen