Jan Terlouw in Walburgis

Foto:

REGIO – Op vrijdag 19 september houdt Jan Terlouw een voordracht over het thema ‘vrede’ in de Walburgis in Arnhem. De voordracht wordt muzikaal omlijst door Pauline Terlouw (viool) en Leonard Leutscher (piano), beiden lid van het Orion-ensemble. 

Een ‘literair concert’ met tekst en gedichten, afgewisseld met muziek, bij de 70ste herdenking van de Slag om Arnhem en aan de vooravond van de landelijke Vredesweek, die zondag 21 september begint en dit jaar als thema heeft: ‘wapen je met vrede’.

Slag om Arnhem
Bij de Slag om Arnhem werd de Walburgis in de nacht van 19 op 20 september 1944 volledig verwoest. Mede daarom wordt in de Walburgis elke vrijdag het zogenaamde ‘Coventry-gebed voor vrede en verzoening’ gebeden. Dit naar het voorbeeld van het  Engelse Coventry. Ook de kathedraal van Coventry werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest. Meteen na de oorlog is men daar begonnen wekelijks te bidden voor vrede en verzoening, vandaar ‘Coventry-gebed’. Andere steden met in de oorlog verwoeste kerken namen het voorbeeld over (in ons land onder andere: Rotterdam, Middelburg, Nijmegen, Deventer en dus ook Arnhem) en intussen wordt wereldwijd in 160 steden op vrijdagmiddag dit Coventrygebed gebeden (bijvoorbeeld in de Gedächtniskirche in Berlijn, in Freetown in Sierra Leone, en na 9/11 ook in New York).
Jan Terlouw was oud-politicus, van 1991 tot 1996, Commissaris van de Koningin in onze provincie en auteur van vele prachtige kinderboeken (waaronder Oorlogswinter), hij zal vertellen wat vrede voor hem betekent.
De voordracht met muziek begint om 19:30 uur (de kerk is open vanaf 19:00 uur). Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de kosten van deze avond.  
Vrijdag 19 september, 19:30 uur (kerk open: 19:00 uur), Walburgis, St. Walburgisplein 45, Arnhem, entree: vrijwillige bijdrage
Meer informatie:
Ad Boogaard
Stadspastoraat Arnhem
026 3513185
walburgis1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen