Organist Wim Roelfsema speelt in de Dorpskerk in Rheden

Foto:

RHEDEN – Zaterdagavond 13 september verzorgt Wim Roelfsema uit Arnhem in de Dorpskerk van Rheden een Bach concert. Dit is het tweede concert in een reeks van  4, welke op de zaterdagavonden in september worden gebracht. 

Organist Wim Roelfsema (1967) is actief als solist, koorbegeleider, continuospeler, 
begeleider van solisten (vocaal/instrumentaal) en privédocent. Tevens is hij als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem. 
Wim Roelfsema studeerde voor Docerend Musicus aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema. Zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. 
Hij studeerde met een beurs van het VSB-fonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd. 
Naast optredens in Nederland speelde hij in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Zweden en Zwitserland.
Roelfsema geeft het concert een groot Bach gehalte en heeft zijn muziekstukken verdeeld onder Johann Sebastian en Carl Philipp Emanuel Bach, waaronder het Preludium en fuga in b, het “Allein Gott in der Hoh sei Ehr” (JS Bach) en Sonate in 9 (CPE Bach). 
Op de volgende zaterdagavonden in de serie zullen de orgels worden bespeeld door respectievelijk Johan Luijmes uit Arnhem (20 september) en de vaste organist van de Dorpskerk, Piet Cnossen (27 september).
Voor meer informatie kunt u de website
http://www.groepx.nl
raadplegen.
 
Het concert begint om 19.30 uur.
De toegang bedraagt € 5,00. Koffie of thee is gratis.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen