LEZING: Oude en jonge garde bijt spits af bij Rheejes Praote

RHEDEN – Op 18 september organiseert Rheejes Praote weer een zeer interessante eerste lezing na de vakantieperiode, dit maal wordt er gestart met De koude Oorlog en het Moderne Leger.

Het eerste lustrumjaar van Rheejes Praote kenmerkt zich door een samenloop van curieuze verschijnselen. De maandelijkse “colleges” met altijd aparte thema’s begint dit seizoen
met een duo-lezing van twee geslachten Rhedenaren.
Het Oude en het Nieuwe leger
Oud-Adjudant Koninklijke Landmacht, Wolter van den Brink, houdt een herinneringsverhaal over de Koude Oorlog, (1949-1989). Zoon Hans van den Brink, Luitenant-Kolonel Koninklijke Landmacht, behandelt het moderne leger van na de val van de Muur, vijfentwintig jaar geleden alsmede de militaire uitzendingen naar crisisgebieden.
200 jaar Koninklijke Nederlandse Landmacht
Maar ook andere herdenkingsmomenten komen aan bod bijvoorbeeld het tweehonderdjarig bestaan van de oprichting van de “Koninklijke Nederlandse Landmacht” en ook de honderdjarige uitbraak van de Eerste Wereldoorlog.
 
Als u geïnteresseerd bent: 
De lezing is 18 september in het Dorpshuis in Rheden en begint om 09.30 uur (zaal open om 09.00 uur). De bijdrage voor koffie en zaalhuur is € 3,00 per persoon.  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen