Allerzielenviering op RK Begraafplaats ‘In liefde loslaten’

VELP – Het is al jaren een traditie op Allerzielendag samen te komen op de Begraafplaats aan de Bergweg te Velp. Op die dag gedenken de aanwezigen hun overleden familieleden, vrienden en bekenden die hier begraven zijn.

‘In liefde loslaten’
De viering kent ieder jaar een thema. Dit jaar is het thema ‘In liefde loslaten’. Tijdens de viering zijn er muzikale optredens, is er een overweging bij dit thema en worden in het bijzonder de overledenen herdacht die in het afgelopen jaar zijn begraven of bijgezet. Het koor van de Onze Lieve Vrouw Visitatiekerk uit Velp en pastor Anita  Coenraads van de Eusebiusparochie Arnhem-Velp-Rozendaal verlenen hun medewerking aan de viering.
Het thema van dit jaar is extra bijzonder. Dit jaar bestaat de begraafplaats 140 jaar en in al die jaren was er een hechte band met de parochie en het kerkbestuur. Sinds september van dit jaar wordt de begraafplaats bestuurd door een nieuw opgerichte seculiere stichting met de naam Stichting Behoud RK Begraafplaats Velp. Daarmee is formeel een einde gekomen aan het toezicht van de kerk op de  begraafplaats. Daardoor is er nu ook ruimte voor andersgelovigen die op de Bergweg begraven of bijgezet willen worden. Met deze naamgeving en het thema wordt echter ook aangegeven dat het bestuur het RK karakter van de begraafplaats wil behouden.  
De viering op zondag 2 november begint om 16.00 uur en daarbij zijn belangstellenden van harte welkom.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen