DriveXperience in Velp op de Beemd

Foto:

VELP –  Op zaterdag 22 november wordt de The DriveXperience in Velp gehouden, op De Beemd bij garagebedrijf Nefkens. Hiervoor zijn jongeren uitgenodigd tussen de 18 en 24 jaar, die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben.

Waarom meedoen?
Voor jongeren is de kans op een zwaar ongeval vier keer groter dan voor ervaren bestuurders. Dit komt onder andere doordat beginnende autorijders nog weinig rijervaring hebben. Meedoen aan the Drive Xperience is een goede manier om jezelf buiten de risicogroep te plaatsen.
Al 65 aanmeldingen!
Inmiddels hebben zich vanuit de gemeente Rheden al 65 jongeren aangemeld, dat is bijzonder veel voor een gemeente met de omvang als gemeente Rheden. 
Wat is The DriveXperience
The Drive Xperience is een gratis praktijkdag voor jonge autorijders (t.w.v. € 300,-), georganiseerd door de Gelderse, Zuid-Hollandse en Limburgse gemeenten. Tijdens deze dag krijg je inzicht in je rijstijl en je leert hoe je (nog) veiliger kunt rijden.
De praktijkdagen bestaan uit een praktijkrit (Road Xperience), het maken van noodstops op een gladde baan (Track Xperience) en een groepsgesprek met ervaringsuitwisseling met andere autorijders én deskundigen (Xperience Xchange).
Xperienced Driver
Na afloop ben je een Xperienced Driver en je ontvangt een certificaat en een leuk cadeau.
Bij de DriveXperience doen op een praktijkdag meestal tussen de 36 en 48 jongeren mee en je krijgt een gratis lunch.
Hieronder een voorbeeld van een DriveXperience:
Road Xperience Praktijkrit
Tijdens een praktijkrit rijd je samen met een paar andere deelnemers en een coach door de omgeving. Je wisselt elkaar af achter het stuur en bepaalt zelf de route die je rijdt. Met elkaar vergelijk, evalueer en verbeter je jullie rijstijlen. Uit reacties van deelnemers blijkt hoe leerzaam dit onderdeel wordt gevonden.
 
Track Xperience Remproef
Met verschillende snelheden doe je een remproef op stroef en glad wegdek. Je ervaart hoe snelheid en weersomstandigheden je auto laten doorglijden en hoe de remafstand wordt vergroot. Bovendien zul je ervaren hoe het is als het Antiblokkeersysteem (ABS) in actie komt. Volgens de deelnemers behalve leerzaam, vooral ook een heel spannend onderdeel van de dag!
 
Xperience Xchange Groepsgesprek
In een informele setting wissel je met de andere deelnemers en een coach ervaringen en meningen uit. Wat ben je tegengekomen als automobilist en hoe denk je bijvoorbeeld over druggebruik in het verkeer?
Wil je meer weten over The DriveXperience? Kijk dan op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen