‘NAVIDAD – Kerst met Spaanse peper’

Foto:

DE STEEG – Cappella ad Fluvium onder leiding van Dirkjan Horringa met medewerking van Punto Bawono, op de luit. Zondag 30 november – Kerk op Steeg – Hoofdstraat 15, De Steeg. De toegang bedraag €5,–. Medewerking wordt verleend door luitist Punto Bawono.

Centraal op het menu staan een tweetal “Ensaladas”, gelardeerd met een parodiemis. Daarnaast worden enkele “Villancicos” ten gehore gebracht.
Een Ensalada bevat een mengelmoes van stijlen, volksdeuntjes en kerkmuziek waarin op beeldende wijze een verhaal wordt verteld. Een van de Ensaladas in dit concert heet La Bomba (Mateo Fletcha ca. 1481 – ca. 1553) en gaat over de bemanning van een zinkend schip dat door de geboorte van Christus wordt gered. 
De Misa de Bomba van Pedro Bermúdez (1558 – 1605) is een duidelijk voorbeeld van een parodiemis. Niet minder dan 27 fragmenten uit Flecha’s La Bomba zijn er in geciteerd of verder uitgewerkt.
Villancicos tot slot zijn liederen met lichte, vaak geestige teksten die hun oorsprong vonden aan de adellijke hoven, waar men probeerde de zeer ritmische muziek van het Spaanse platteland na te bootsen. 
Over het koor:
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici. 
 
Over de dirigent:
Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van Cappella ad Fluvium. Hij is dirigent en zanger, musicoloog en gespecialiseerd in barokmuziek. Hij is vaste dirigent van een drietal koren en wordt veelvuldig gevraagd voor het leiden van projecten. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles en geeft cursussen en workshops in binnen- en buitenland. 
Nadere informatie:
Dirkjan Horringa, dirigent, email [email protected] tel 06 19 22 47 58
website : www.adfluvium.nl 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen