Dana Zemtsov, altvioliste presenteert “Enigma” bij Jansen & de Feijter

Foto:

VELP – Dana Zemtsov, één van de meest beloftevolle altviolisten van haar generatie, presenteerde op 10 april haar debuut-cd ‘Enigma’. Op zaterdag 7 juni tussen 15.00-16.00 uur is ze met haar muziek, te bewonderen bij Boekhandel Jansen & de Feijter. Vrije entree, Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp.

Het album bevat een afwisselende selectie van muziek voor altviool solo en bevat werken van Fritz Kreisler, Igor Stravinsky, Paul Hindemith, Henri Vieuxtemps, Michael Kugel, Krzysztof Penderecki en Johann Sebastian Bach. 
Dana zegt hier zelf over: “Deze bloemlezing bestaat uit zeer verschillende stukken die qua sfeer echter met elkaar verbonden zijn, maar met de persoonlijke handtekening van de individuele componisten. De werken van dit cd-programma zijn gecomponeerd op een overweldigend ernstige wijze.”
Dana Zemtsov beweegt zich op ‘Enigma’ van Kreisler’s technisch veeleisende muzikale rapsodie vol drama en vuurwerk, via Hindemiths afwisselend directe en hoekige stijl, naar de halsbrekende dubbelgrepen en virtuoze lopen die Vieuxtemps in petto heeft. 
“De meeste dingen die over deze cd te zeggen zijn, heb ik zo goed mogelijk proberen over te brengen door de muziek. Ik moet de luisteraar eigenlijk waarschuwen; er zijn hier nauwelijks lyrische melodieën te vinden en hartverwarmende schoonheid waarmee muziek zo vaak geassocieerd wordt. In plaats daarvan zijn er verhalen van oorlog, verbijsterende dwaaltochten door labyrinten, heftige kreten van wanhoop, bittere tranen van verdriet, misschien hier en daar een ironische grijns.” aldus Dana.
In tegenstelling tot het repertoire van andere strijkinstrumenten is dat van de altviool niet grondig onderzocht. 
Dana ziet een taak voor zichzelf weggelegd: “Sinds het begin van de twintigste eeuw is er een opkomst geweest van veel geweldige altviolisten, waarmee de zoektocht naar repertoire begon en ook de stimulans van componisten om voor altviool te componeren. Ik ben zeer dankbaar, trots en vereerd om in de gelegenheid te zijn mijn eerste bijdrage aan die zoektocht te presenteren. Het is mijn eerste stap op de weg naar een levenslang onderzoek naar het geheim van de muziek.”
Voor meer informatie zie: www.danazemtsov.com // www.channelclassics.com 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
danazem201310070771
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen