Papier rode raad in Soerense tentoonstelling  vier kunstenaars “Papier Hier!”

Foto:

LAAG SOEREN – Op zondag 23 februari om 16.00 uur opent de tentoonstelling Papier Hier! Papier en karton, producten uit onze streek, zijn de voornaamste grondstoffen in de abstracte werken, collages en schilderijen van Sybrecht Bosker, Karla Kassenaar, Claudia Eikendal en Mieke Veerkamp. 

De expositie toont dat  uiteenlopende variaties en toepassingen met papier mogelijk zijn. Ook is een mini-tentoonstelling over papier scheppen te zien. De expositie is van 23 februari tot 14 mei te bezichtigen in ’t Sprengenhus van Laag-Soeren.  
Sybrecht Bosker
Werkt met zelf gemaakt zijdevliespapier waarin zij verschillende natuurlijke materialen verwerkt zoals bladskeletten. In gemengde technieken verwoordt ze haar beleving van de natuur en indrukken van reizen.
Karla Kassenaar 
Wil in haar werk de tegenstelling weergeven van de buitenkant en het innerlijk van mensen. Experimenteren staat centraal; zowel materieschilderijen als geometrisch abstracte werken. Om het 2D-vlak te ontstijgen gebruikt zij nieuwe grondstoffen als acrylverf, gelmediums, modeleerpasta. Deze bieden een houvast aan natuurlijke materialen als zand, stenen, hout, draden, (edel)stenen, papier. Bouwstenen voor haar sculpturale werken.
Claudia Eikendal
Maakte ruim 10 jaar geleden kennis met het scheppen van papier. Zij is zich gaan verdiepen in het proces van papier maken en de diverse toepassingen. Werken met papierpulp heeft haar voorkeur. De mogelijkheden tot verwerking daarvan zijn eindeloos, de grenzen nog niet lang allemaal ontdekt.
Mieke Veerkamp
Is geïnspireerd door de natuur. Structuren van boombast,  maar ook  van andere materialen zoals keien, planten, papierpulp en vezels spelen een belangrijke rol in haar werk. Mieke maakt voornamelijk collages, ruimtelijke objecten en ook sieraadvormen van metaalgaas in combinatie met papierpulp. De kern van haar collages en objecten ontstaat door als het ware te “schilderen” en te vormen met scheursels van verschillende soorten papier.
Twee muzikanten
Paul Vos en Bart van Mook spelen samen op akoestische gitaar, met zang en percussie
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
papier-hier1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen