Echtpaar Nieuwland-Pennekamp 65 jaar getrouwd!

DIEREN – Op woensdag 29 oktober om 10.30 uur heeft loco-burgemeester mevrouw Nicole Olland een bezoek aan het echtpaar Nieuwland-Pennekamp gebracht, ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk. 

Mevrouw Olland bezocht het echtpaar in de gemeenschappelijke ruimte van Beverode aan de Admiraal Helfrichlaan 12  in Dieren. 
De heer Arend Nieuwland is geboren op 22 september 1924 in Oeken. Als 19 jarige boerenzoon leerde hij de toen 16 jarige boerendochter Annie (Johanna Frederika) Pennekamp uit Brummen kennen. 
De heer Nieuwland werkte bij Hupkes Houthandel Dieren BV en toen hij van het bedrijf een huis aan de kanaalweg aangeboden kreeg, trouwden ze in 1949. Enkele jaren later werd hun eerste, van vijf zonen geboren. Mevrouw Nieuwland had aan hen de handen vol en de heer Nieuwland stak al zijn energie in het werk, de vakbond CNV en in diverse functies binnen de kerk. Ook was hij 65 jaar lid van zangvereniging “Herleving” in Oeken. 
Hij was trouw aan “zijn” bedrijf en aan de vakbond. Bij zijn 40 jarig jubileum werd hij in 1985 beloond voor deze prestaties. Annie heeft ook een aantal jaren gezongen maar toen de kinderen kwamen hield dat op. 
x1e131md2hvumihq4p7oi0jyy
15 Jaar geleden werden de heer en mevrouw Nieuwland plotseling van elkaar gescheiden omdat de heer Nieuwland getroffen werd door een herseninfarct. Vanaf die tijd woont hij op Intermezzo (voorheen Gelders Hof) . Hij geniet ervan als de kinderen, kleinkinderen, achterkleindochter of bekenden op bezoek komen. Gelukkig kan mevrouw Nieuwland, die in Beverode woont, regelmatig op de scootmobiel naar hem toe en kan hij met de bus van de vrienden van Geldershof bij haar komen. 
Net als vijf jaar geleden zijn als verrassing de oudste zoon en kleinzoon uit Australië overgekomen. Het 65 jarig huwelijk wordt in de ochtend van 29 oktober gevierd met een gezellige bijeenkomst met medebewoners in Beverode en de dag wordt met familie en vrienden afgesloten bij restaurant De Korenmolen in Eerbeek.
bmnn2c7q3mbsadv91gq7akzxo
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen