Tweede Toury fietsgame maandag 24 november van start

REGIO – Maandag 24 november aanstaande gaat een nieuwe Toury fietsgame van start in de regio Arnhem Nijmegen. Na het succes van de eerste Toury fietsgame waarbij ruim 1.000 werkenden 52.000 autokilometers wegfietsten, kunnen werkenden straks opnieuw met de verbeterde Toury app naar het werk fietsen. 

Do the Right Mix 
Dit keer is Rome de virtuele eindbestemming van de online game die afgelopen zomer ook nog werd beloond door de Europese Commissie met de ‘Do the Right Mix’ prijs. Initiatiefnemer SLIM gaat de komende weken actief in gesprek met werkgevers om samen zoveel mogelijk werkenden te enthousiasmeren voor deelname aan de game. 
 
Samen met werkgevers
In mei en juni van dit jaar namen ruim 1.000 werkenden, werkzaam bij 218 verschillende organisaties in de regio, deel aan de eerste Toury fietsgame. SLIM doelt voor de tweede Toury fietsgame op nog meer deelnemers en dus zoekt de organisatie actief de samenwerking met werkgevers. 
rto0vcrfctj4ly6m7mhwu39si
Frank Eggen:
Projectleider mobiliteit bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen: “Met deze game bieden we werkgevers een heel concrete en eigentijdse tool om werknemers te motiveren vaker de fiets te pakken. Dat resulteert in fittere werknemers die bovendien minder tijd verliezen in de file. Maar natuurlijk draagt het ook bij aan de bereikbaarheid van onze regio. Kortom, alle reden om hier samen met werkgevers veel energie in te steken.” 
Fiets naar je Werk!
De komende weken benadert SLIM proactief zoveel mogelijk werkgevers om de game gezamenlijk onder de aandacht van hun werknemers te brengen. Werkgevers die alvast meer willen weten over de Toury fietsgame gaan naar www.fnjw-actie.nl.
 
Nieuwe, verbeterde Toury app
Vanaf 24 november kan iedereen de Toury app downloaden. De app is op basis van de eerste game verder aangepast en verbeterd. Zo is onder meer de techniek verder aangescherpt en is de duur van de game ingekort van zes naar vier weken. Ook kunnen deelnemers nu bijhouden hoeveel CO2  zij reduceren en hoeveel geld zij besparen ten opzichte van de auto. De essentie van de game blijft overeind: hoe vaker je de fiets pakt op doordeweekse dagen in de spits, hoe meer punten en truien je scoort. 
aaq5s3uz30x0bj1afsm0ep3ib
Individueel of gezamenlijk mee doen
Je kunt individueel meedoen aan de game, maar ook in een ploeg met vrienden, collega’s of bekenden uit de buurt. Degene die na vier weken de meeste punten heeft, wint een volledig verzorgd weekend voor twee personen naar Rome. Daarnaast wordt ook deze keer onder alle deelnemers wekelijks een fiets verloot.
 
Europese prijs voor Toury
Het concept van de Toury fietsgame werd bij de evaluatie door de deelnemers erg goed beoordeeld. De prijzen die zij konden winnen maar ook de mogelijkheid om samen met collega’s een ploeg te vormen, bleken goede motivaties om vaker de fiets of e-bike te pakken en de auto te laten staan. Ook de Europese Commissie is positief over Toury en beloonde de game met de ‘Do the right mix’ prijs als goed en eigentijds voorbeeld van hoe Europese steden het mobiliteitsgedrag van hun inwoners positief kunnen beïnvloeden.
 
Over SLIM
Het fietsprogramma Fluitend naar je werk en de Toury fietsgame maken deel uit van het overkoepelende programma SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit). In SLIM werken wegbeheerders, het bedrijfsleven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een betere verkeersdoorstroming. Zij stemmen hiervoor werkzaamheden af, benutten bestaande infrastructuur beter en bieden aantrekkelijke reisalternatieven aan. 
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over SLIM op www.slimopweg.info. Meer informatie over Fluitend naar je werk en de Toury fietsgame treft u op www.fnjw.nl
Facebook
En kijk ook vooral op de Facebookpagina:

Hierop vindt je allerlei hele leuk topics over fietsen en alles wat daarbij hoort!!

rxjatucvqwith5xl55orkszin
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen