Raad gemeente Rheden steunt unaniem het collegebesluit tijdelijke opvang vluchtelingen in Velp

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Afgelopen vrijdagmiddag is bekend geworden dat gemeente Rheden de vraag naar ruimte voor asielzoekers, van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) toestemming wil geven om 240 asielzoekers te huisvesten in de voormalige zusterflat van Rijnstate Velp, eerder gebruikt als kantoorpand voor Rijnstate Ziekenhuizen.

“De gemeenteraad van gemeente Rheden heeft kennis genomen van het besluit van het college om medewerking te verlenen aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dit verzoek betreft het vestigen van een opvanglocatie voor buitenlandse vluchtelingen aan de Broekstraat 9 in Velp (voormalige zusterflat nabij het ziekenhuis Velp). 
Morele en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de gemeente
De raad steunt het collegebesluit, omdat ook onze gemeente een morele en maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft t.a.v. het opvangen van (een deel van) de vele vluchtelingen.” Aldus de gemeenteraad van gemeente Rheden.
Kijk voor eerdere publicaties op
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen