Arnhemmer fietst naar Rusland voor onderzoek naar spierziekten

Foto:

ARNHEM – Met een fietstocht van Arnhem naar Sotsji (Rusland) wil Arnhemmer Folke Muller geld ophalen voor onderzoek naar de spierziekte SMA. Muller wil de tocht, ruim 3600 kilometer, in 45 dagen fietsen.

Folke Muller start zaterdag 3 augustus met zijn fietstocht naar Sotsji in Rusland. Folke fietst de ruim 3600 km onder de naam ‘Miles for Muscles’. Met deze bijzondere actie haalt hij geld op voor onderzoek naar de spierziekte SMA.  De ziekte waar zijn vriend Stéphane Tijs dagelijks mee te maken heeft.
SMA is een zeldzame, erfelijke spierziekte. Van alle baby’s die jaarlijks worden geboren, hebben er tussen de tien en vijftien SMA. De spieren worden steeds dunner en zwakker tot mensen uiteindelijk verlamd raken. Hoe jonger iemand is als de eerste symptomen verschijnen, hoe ernstiger de ziekte is. 
Muller heeft in 2005 al eens een flinke fietstocht ondernomen en koesterde daar goede herinneringen aan. Dit keer fiets hij voor het speciale doel: ‘SMA de wereld uit’. “De eindbestemming van deze fietstocht is Sotsji, omdat spierkracht hier centraal zal staan tijdens de Olympische winterspelen van 2014.” aldus Folke Muller.
Ambassadrice Thijsje Oenema, recordhoudster 500 meter schaatsen, ondersteunt de actie. Ze is aanwezig bij het vertrek van Folke Muller in Arnhem op 3 augustus. Naast Thijsje Oenema fietsen ook Shanne Braspennincx, Europees kampioen baanwielrennen onder de 23 jaar, en het hele Nationale team baanwielrennen mee met eerst deel van de tocht. 
Folke vertrekt zaterdag 3 augustus om 9.00 uur vanaf Hotel Papendal in Arnhem. Met de actie ‘Miles for Muscles’ wil Folke meehelpen om nieuw onderzoek naar SMA mogelijk te maken.
Wilt u Folke steunen, kijk dan op www.milesfor muscles.nl 
Foto boven (v.l.n.r.): Folke Muller, Stéphane Tijs en Thijsje Oenema 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Globale route Arnhem – Sotsji (bron: Google Maps):
arnhem-sotsji-route-2013
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen