Vanaf 1 juli extra importheffing op Zonnepanelen

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Vanaf 6 juni geldt een importheffing op zonnepanelen uit China. Desondanks kan de regionale collectieve inkoopactie zonnepaneelvoordeel.nl voorlopig blijven leveren zonder importheffing. De inkoopactie loopt nog tot 1 juli aanstaande!!

Importheffing
Op 6 juni 2013 heeft de Europese Unie bepaald dat op alle zonnepanelen uit China per direct een importheffing van kracht is. De eerste twee maanden bedraagt de heffing 11,8% en vanaf 6 augustus 2013 gemiddeld 47,6%. De heffing geldt voor zes maanden maar kan mogelijk al eerder geschrapt worden. In december wordt de definitieve beslissing genomen of de importheffingen voor langere tijd gaan gelden.
Collectieve inkoopactie
Deze collectieve inkoopactie is een regionale actie waarin onder andere Stadsregio en vele gemeenten om ons heen aan deelnemen. De gemeente Rheden doet ook mee aan deze regionale actie voor collectieve inkoop van zonnepanelen.
Door deze actie kunnen huiseigenaren binnen de gemeente Rheden voordelig zonnepalen inkopen. Het voordeel is mogelijk om dat de panelen in grote hoeveelheden worden besteld, waardoor panelen per stuk goedkoper worden. Dit prijsvoordeel wordt doorberekend aan de huiseigenaar / koper van de zonnepanelen.
Met zonnepanelen kan iedereen zelf energie opwekken, CO2-uitstoot reduceren en fors geld besparen op de energierekening. Leverancier Ballast Nedam biedt 10 jaar volledige ontzorgingsgarantie. Inmiddels hebben zich bijna 3.000 huishoudens in de regio aangemeld en zijn enkele honderden systemen besteld.
Wat betekent de Europese heffing voor de regionale collectieve inkoopactie van de zonnepanelen? De importheffing is niet van toepassing op alle reeds verstrekte opdrachten via zonnepaneelvoordeel.nl.
Deelnemers die voor 1 juli 2013 hun bestelling plaatsen op zonnepaneelvoordeel.nl hoeven evenmin importheffing te betalen. Dit geldt voor alle reguliere zonnepanelen van zonnepaneelvoordeel.nl, echter niet voor all-black panelen die worden aangeboden in deze inkoopactie.
Inschrijven en info
Inschrijven kan via www.zonnepaneelvoordeel.nl. Voor vragen kan men contact opnemen met de helpdesk van zonnepaneelvoordeel: [email protected] of (030) 285 37 00.
De gemeente Rheden laat zelf ook haar beste kant zien, klik hier voor een vorige publicatie.
Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Dan volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen