Giese Motor Toertocht: “middagzon maakt nat vertrek goed”

GIESBEEK – Zondag 18 augustus werd voor de zestiende maal de Giese Motor Toertocht verreden. Door de regen lieten een aantal deelnemers het afweten. Onder het motto ‘Na regen komt zonneschijn’ vertrokken een kleine 40 motoren voor de toertocht.

Als van ouds lag de startlijn op het plein bij de Giese Molen in Giesbeek. Het nabij gelegen Muldershuus voorzag de deelnemers van warme koffie. En dat was nodig, het regende flink zondagochtend. Er was deze zondag een route uitgestippeld richting Rivierenland.
De leider van de Giese Motor Toertocht, Leo van Swaemen: “Het weer voorspelde niet veel goeds, een aantal deelnemers kwam helaas niet. Toch startten we met 37 motoren aan de tocht richting Rivierenland”. Na de natte start werd via een stukje Liemers koers gezet naar Pannerden. Aan de overzijde werd de tocht voortgezet via de dijk langs de Waal. 
“Over vele prachtige B-wegen zijn we via Tiel, Avezaath en Buren terechtgekomen op de lunchplaats in Beusichem. Bij het Veerhuis aan de Lek werd ook een groot treffen georganiseerd van Italiaanse motoren (van antiek tot modern). Een aantal Italo liefhebbers bracht een kort bezoek aan deze uniek meeting”, aldus van Swaemen. 
Weerwijsheden komen vaak uit, zo ook op deze zondag. De regen had inmiddels plaats gemaakt voor een heerlijk zonnetje. “Via het pontje vervolgden we onze route om bij Doorn tegengehouden te worden vanwege de Kastelentocht. Een onverwacht extraatje: we bekeken rustig de doorkomst van zo’n 75 antieke voertuigen voortgetrokken door paarden”. 
Na het vervolg langs de Utrechtse Heuvelrug werd weer koers gezet richting de Veluwerand. En wat de deelnemers bij de start niet gedacht hadden, gebeurde toch: Onder het genot van een zonnetje een ijsje nuttigen in Hoenderloo. Tegen 17.00u is de Giese Motor Toertocht weer daar, waar het ’s ochtends in de regen was vetrokken. Van Swaemen: “En hier hebben we natuurlijk nog even gezellig de tocht nabesproken”.
Bijdrage: Leo van Swaemen (verslag), Theo Jansen (foto’s start)

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
j782jcylmfq12lyxz5q1uxt8s
s1enuvaqxdx7h55takxydfr9k
j4oot6xjvfsi9gbf7u3hmh4uf
t5cdz1jvzczgk8m2cvqbvtwfv
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen