Bakfiets.nl en Urban Arrow winnaars bakfietsentest

UTRECHT – Er komen steeds meer bakfietsmodellen op de markt. Daarom onderwierp TestKees van de Fietsersbond deze zomer, samen met ouders en kinderen, negen bakfietsen aan een uitgebreide gebruikerstest. Vier daarvan hebben een elektrische hulpmotor.

Bakfietsen zien er groot en lomp uit, maar alle geteste bakfietsen rijden vrijwel net zo lekker als gewone fietsen. Bakfiets.nl is de winnaar van de grote bakfietsentest. TestKees en de ouders konden eigenlijk geen minpunten ontdekken. Ze zagen wel een groot pluspunt: een gebruiksvriendelijke standaard die – belangrijk voor moeders – ook op schoenen met hakken goed te bedienen is. Tijdens de testdag bleek dat ouders het meest worstelen met het op de standaard zetten van een bakfiets. ‘Bakfiets.nl heeft goed naar zijn klanten geluisterd en een brede standaard ontwikkeld waar de ouders enthousiast over zijn’, zegt TestKees. ‘Deze bakfiets is inmiddels een classic’. 
qhrx2xhefqkx6idfvomr0lin6
Winnaar Bakfiets.nl (foto: Fietsersbond, Maarten Hartman)
Electrische ondersteuning
Het jonge merk Urban Arrow is volgens de ouders en TestKees de beste bakfiets met trapondersteuning. De bakfiets heeft een laag gewicht en is daardoor goed handelbaar. Hellingen zijn met deze fiets geen probleem meer. Ook de standaard viel bij de ouders in de smaak. Ouders zijn dol op trapondersteuning. Een derde tot de helft van alle nieuwe bakfietsen heeft trapondersteuning. 
i2zednjzo7e5vn0nktd1d0g9m
Winnaar Urban Arrow (foto: Fietsersbond, Maarten Hartman)
Bakfiets is exportsucces
De bakfiets is een waar exportsucces. De winnaars van de test – Bakfiets.nl en Urban Arrow – verkopen het grootste deel van hun productie inmiddels over de grens. ‘Het is het jongste Nederlandse woord dat de wereld over gaat. Zelfs Amerikanen en Duitsers hebben het over een bakfiets’, zegt Jan Rijkeboer van Bakfiets.nl. 
Kijk voor de testresultaten op: www.fietsersbond.nl; Foto boven: Fietsersbond, Maarten Hartman.
Wat zeggen de ouders over de geteste bakfietsen?
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen