Samen zorgen voor een fijne buurt, want daar gaat het uiteindelijk om

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Belangenvereniging het Rhedens Dorpsbelang bracht opnieuw met een dorpsschouw in dorpskern Rheden verschillende situaties in de openbare ruimte in kaart, die voor verbetering vatbaar zijn.

162 knelpunten

De schouw leverde flink resultaat op. In een rapport beschrijft de vereniging 162 knelpunten. Een kwart van de situaties heeft de gemeente inmiddels verholpen. Bijna alle andere punten lost ze nog dit jaar op. Een paar omvangrijkere suggesties van de belangenvereniging heeft meer tijd nodig en wordt later opgepakt.

Dorpsschouw

In september vorig jaar bood de Rhedense belangenvereniging al eerder het resultaat van een dorpsschouw aan wethouder Haverkamp aan, die bevatte toen 150 knelpunten. Haverkamp is erg blij met de actieve houding van Rhedens Dorpsbelang:

“Ik vind het fijn dat actieve inwoners ons op deze manier scherp houden. Het mooie is dat we sommige punten samen met Rhedens Dorpsbelang aanpakken. Een prachtig voorbeeld van hoe we met elkaar zorgen voor een fijne leefomgeving. Zeker nu de gemeenteraad extra geld voor het onderhoud van de openbare ruimte beschikbaar stelt, in het bijzonder voor het verbeteren van trottoirs nabij winkelgebieden, verzorgingshuizen en buurten waar veel ouderen wonen.”

Compliment

De belangenvereniging rapporteerde naast scheve stoeptegels, kapotte stoepranden en achterstallig groenonderhoud ook tientallen knelpunten van overhangend groen bij tuinen van woningen, het groen bij de jachthaven, de doorgang naar het winkelgebied en hondenpoep. De gemeente maakt met Rhedens Dorpsbelang een plan over hoe zij deze punten samen gaan oppakken.

Co-voorzitter Rhedens Dorpsbelang de heer Chris van Zwam: “Een compliment voor de gemeente voor de voortvarendheid waarin de zaken (al) zijn opgepakt. Als Rhedens Dorpsbelang vinden wij het belangrijk dat we gebruikmaken van elkaars kracht. Ons initiatief wordt erg gewaardeerd door de gemeente. Samen zorgen we voor een fijne buurt, want daar gaat het uiteindelijk om.”

(Op de foto overhandigt wethouder Ronald Haverkamp symbolisch werkhandschoenen aan co-voorzitter Chris van Zwam van Rhedens Dorpsbelang. Ze onderstrepen dat zij samen een vervolg geven aan het initiatief van Rhedens Dorpsbelang)

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen