Echtpaar Lingeman-Beek 60 jaar getrouwd! Gefeliciteerd!!

SPANKEREN – Op zaterdag 13 december om 14.00 uur bracht burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers een bezoek aan het echtpaar Lingeman-Beek ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk in het kerkelijk ontmoetingscentrum de Kerkhorst aan de Dorpsweg 65A in Spankeren. 

De heer Marinus Lingeman (roepnaam Rinus) is geboren in Dieren op 5 mei 1930 en Dirkje Clara (Lingeman)Beek in Doesburg op 8 januari 1931. Ze kennen elkaar van het korfballen. De heer Lingeman kwam altijd de korfbalpalen halen die bij mevrouw Lingeman thuis in de schuur stonden. 
 
De heer Lingeman woonde vroeger in de Lagestraat en mevrouw Lingeman aan de Van der Duyn van Maasdamstraat.  Later na hun trouwen, zijn ze boven de winkel (woninginrichting Lingeman) gaan wonen in de Kruisstraat in Dieren. Nadat de winkel is gesloten, zijn ze verhuisd naar hun huidige adres in Dieren. Het echtpaar heeft drie dochters en vier kleinkinderen. 
 
De heer Lingeman chauffeert ouderen en hulpbehoevenden naar dagcentra en ziekenhuizen, heeft ook  ‘tafeltje dekje  gereden, maar dat is onlangs gestopt. Mevrouw Lingeman is actief bij de Soos, vrouwenraad (onlangs gestopt) en doet aan yoga en sjoelen. 
 
Ze zijn beide nog goed gezond, fietsen regelmatig een ritje van 30 kilometer of meer (elektrische fiets) en gaan nog ieder jaar naar de camping. Wel worden ze wat doof.
 
Naast hun eigen winkel (samen met de broer van de heer Lingeman) hebben ze veel voor de zwemclub De Bevers gedaan (bestuursfuncties, secretariaat, official/jurylid). Ook was de heer Lingeman  commandant van de Dierense vrijwillige brandweer, waarvoor een Koninklijke onderscheiding aan hem is toegekend.
ge0no1ztqbu7zyaqhem8zvq6d
ys438ff14po9daytb40tb9hli
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen