Gezellig druk tijdens open dag  Rijneveld Spankeren

SPANKEREN – Zaterdag 15 maart 2014 was er de jaarlijkse open dag bij het hoveniersbedrijf Rijneveld in Spankeren. Het thema was: “in het Groene hart”.

Velen waren afgelopen zaterdag af gekomen op dit evenement. De toegang tot het geheel ging via het kantoor. Daar werd men persoonlijk ontvangen door één van de medewerk(st)ers. Er was een hartelijk welkom, vergezeld door het ontvangen van een goodie-bag en per persoon een soort van waardebon waarmee men iets te eten kon ophalen.
afmuyftqjjfcsjf77qq9vktpt
Lopend door de gang waaraan de kantoren en kantine gelegen zijn, kwam men in de hal. Hier was een soort van tuin met borders met daarin mooie bloemen en planten, en een enkele boom aangelegd. Dat zo iets binnen gemaakt kan worden! 
Er stonden een aantal stands waar men producten kon kopen, informatie verkrijgen of iemand aan het werk  zien. Deze stands waren van plaatselijke en regionale ondernemers, leveranciers en organisaties. Een eindje verder kon men (gratis) een paar bloemen en materialen halen om ter plaatse zelf een klein bloemstukje te maken en mee naar huis te nemen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. 
kcd7ba6fpi9wjavup80y79f6e
Buiten gekomen, was er een groot plein waar ook het een en ander te zien en te doen was. Zo was er een stand van de groenopleiding waar men producten kon kopen, bij de buren kreeg men, na inlevering van de waardebon,  een lekker hapje van de spies met kip, bereid in de Tandoor oven, een bedrijf dat meubels maakt van afvalhout zoals gebruikte kabelhaspels liet haar werk zien. 
Opvallend op het plein was de 100 jarige olijfboom, privébezit van een van de gebroeders Rijneveld. Aan de kinderen was ook gedacht, er stond een groot houten speeltoestel , er was een zandhoop om in te spelen, en een stand van een bureau dat kinderfeestjes en evenementen organiseert. Daar kon geknutseld worden en stond er een door het bureau zelf bedachte schatkist die de kinderen mochten proberen open te krijgen. 
huefj7w9bkouix2lvnrmvhzhv
Aan de andere kant van het plein was er ,in een soort van kas, een showroom. Deze is er permanent en daar kan men in alle rust materialen uitzoeken en bekijken en waren er zitjes. Deze waren ook weer van een plaatselijke ondernemer. In deze showroom kon men, ook weer gratis, koffie krijgen met daarbij een koekje, met daarop een vorm van een groen hart, gemaakt door de warme bakker. 
In een aparte ruimte kon men een film bekijken, ook leuk was dat men een ontwerper/tekenaar aan het werk kon zien. Deze zat achter zijn tekentafel en was druk doende een ontwerptekening te maken. Zo kon men ook, zij het op afspraak, een schetsontwerp laten maken.
emvoznos6iu3wa810s4zqwvhh
Weer buiten gekomen, kwam men weer op het plein en daar stond het hele voertuigpark van het bedrijf uitgestald. Een enkel werkvoertuig was toegankelijk en menig jongetje beklom de graafmachine dan ook. 
Goed te zien dat er zo wordt samengewerkt met leveranciers, vakopleiding, buren, plaatselijke- en regionale ondernemers en organisaties. De volgende open dag, in 2015,  zal in het teken staan van het 35 jarig bestaan van het familiebedrijf.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief
cky3d96u8pjzl1neyui9e0bgn
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen