Wereldwinkels krijgen bijscholing vanuit Zimbabwe

Foto:

REGIO – De Wereldwinkels in de regio Veluwezoom scholen hun vrijwilligers regelmatig bij over de producten die de winkels voeren. Op maandagavond 29 september verdiepten tientallen vrijwilligers zich in de Kerkhorst in Spankeren in bijzondere producten uit Afrika.

Kunstenaars Aaron Kapembeza en Luke Jimu lieten zien hoe de producten van springsteen en scrap metal tot stand komen in hun werkplaatsen in Zimbabwe. Deze siervoorwerpen worden verkocht in alle Wereldwinkels uit de regio.
Beide Zimbabwaanse kunstenaars zijn in Nederland  op uitnodiging van Gone Arty, de importeur van veel siervoorwerpen uit Zimbabwe, Swaziland en Zuid-Afrika. José Verweij van Gone Arty vertelde hoe in de afgelopen jaren de relatie met de producenten is gegroeid. 
Redelijk bestaan gegarandeerd
De samenvoeging van authentieke handvaardigheden met een vleugje hedendaagse trend levert mooie siervoorwerpen op. Dat betekent voor de producent in Afrika een afzetmarkt die een redelijk bestaan garandeert. De klant in Nederland  schaft zo een bijzonder cadeau aan dat volgens de principes van eerlijke handel is gemaakt. 
Ieder product heeft een eigen verhaal
Voor de vrijwilligers in de Wereldwinkels is het belangrijk dat zij zoveel mogelijk informatie over de producten in hun winkel kunnen geven. Daardoor krijgen klanten een beter beeld van het mooie cadeau dat ze kopen. Het verhaal erachter maakt het nog specialer. Dat bijzondere verhaal is voor elk product en ontwikkelingsland uiteraard  anders. Dat maakt het aanbod in de Wereldwinkels ook zo veelzijdig en de taak voor de vrijwilligers in de Wereldwinkels veelomvattend. 
Mede daarom organiseren de Wereldwinkels uit Beekbergen, Brummen, Dieren, Doesburg, Eerbeek, Rheden en Velp regelmatig speciale informatieve avonden zodat hun medewerkers op de hoogte blijven.
luke-jimu-29-sept-2014
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen