Schotse Hooglander krijgt plaats aan de Veerstoep te Dieren

DIEREN – Afgelopen vrijdag 3 oktober plaatste wethouder Constans Pos om 15.15 uur de laatste van de 5 Dierenbeelden, een Schotse Hooglander, geschonken door kunstenaar Jos Spanbroek, aan de veerstoep te Dieren.

Kunstenaar Jos Spanbroek maakte de 5 beelden en schonk deze aan de Stichting Dieren voor Dieren die het een goed idee vond de kunstwerken een plek te geven aan 5 toegangswegen te Dieren. 
De ceremonie begon om 15.00 uur met een welkomstwoord door Peter Reinders van Stichting Dieren voor Dieren, de stichting zet zich geheel in voor promotie van het dorp Dieren.
in2meh62pznghrh9llz7xlzjk
 
Hierbij was ook aanwezig kunstenaar Jos Spanbroek  maker van de beelden, hij schonk de beelden aan Dieren voor Dieren bij het 30-jarige bestaan van Spanbroeks attractiepark de Spelerij / Uitvinderij in 2013. De beelden zouden vorig jaar al geplaatst worden maar door miscommunicatie en het niet op tijd verkrijgen van een vergunning werd gekozen om de plaatsing uit te stellen tot 3 oktober 2014.
yd1waanp39m7migeex7h1tn85
 
Wethouder Constans Pos had de eer om precies om 15.15 uur gezamenlijk met andere aanwezigen, de laatste handeling te verrichten bij het plaatsen van de Schotse hooglander. De voet van het kunstwerk werd ingegraven, Jos Spanbroek doopte het beeld vervolgens door een glas champagne over de voet van het beeld te gieten.
 
kascw8vbkx5uuxqu7ol1cr5sj
De andere beelden zijn te vinden bij het tankstation aan de Kanaalweg (zwijn), bij de Doesburgsedijk (ree), op de Harderwijkerweg bij de Vlashegge (hert), en bij de Dierense Sluis (paard) Er zal later nog een beeld komen aan de Ellecomsedijk op de N348, bij het einde van de snelweg nadat werkzaamheden die nog plaats moeten vinden klaar zijn.
 
“Ondernemersvereniging Centrum Dieren neemt het onderhoud van de dieren voor haar rekening, al zal dit niet veel werk zijn omdat de beelden van roestvrij staal zijn gemaakt.” Aldus kunstenaar Jos Spanbroek.
klik op de bovenste foto voor een uitgebreide foto-impressie, onderstaand foto’s van de andere “dieren”
w76efy41zf8qfnd1syb12byw6
ja50vixp5wh3cytz1do6mpk2u
xdozwe6m8qv4ryiv2i3wwxxkb
u35x1zbklsd7lvawkhjelyqp0
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen