Boswachter Frans Duermeijer met pensioen

ARNHEM – Hij doet nog een aantal paddenstoelenexcursies en gaat ook nog een keer met een bus op stap naar mooie plekjes in Gelderland. Maar daarna zal het publiek Frans Duermeijer niet meer als de begeesterde boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen meemaken. Hij gaat met pensioen. 

Gezeten op een picknickbankje voor Huis Zypendaal vertelt Duermeijer over wat hem het liefst is: de natuur. Hij heeft zich zijn hele leven op de een of andere manier met de natuur bezig gehouden en is uiteindelijk in 1984 voor GLK gaan werken. Eerst als chef parkgids en toezichthouder op landgoed Rosendael. Later, in 2000, als educatief boswachter. “Ik werd door de toenmalige directeur gevraagd om voor GLK een educatief traject op te zetten. Ik dacht dat ik droomde en kneep me in mijn been. Dit is precies wat ik het liefste doe. Educatie en boswachter, het zit in mijn bloed.”
b234kqoptxxy91i2x8yo0ra3c
Boswachter Duermeijer op de fiets
De door Duermeijer opgezette natuureducatie is een belangrijk onderdeel geworden van de activiteiten van GLK. Het hele jaar door vinden er bijna 200 (thema)excursies plaats waar duizenden mensen aan deelnemen. Variërend van korte tot lange wandelingen, fietstochten, kinderexcursies, het luisteren naar burlende herten tot het zoeken naar paddenstoelen. 
Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober geeft Frans zijn laatste excursies. Daarna zal hij nog een maand meelopen met een aantal vrijwillig educatief boswachters om hen van feedback en tips te voorzien. Begin december hangt Frans Duermeijer zijn boswachters jas definitief aan de kapstok. Hij kijkt dan terug op een geweldige tijd bij GLK. En ook na zijn pensionering laat de natuur hem niet los. Als vrijwilliger gaat hij aan de slag voor verschillende organisaties. 
Meer informatie over de laatste wandelingen van Frans Duermeijer en andere excursies vindt u op www.glk.nl
Foto boven: Boswachter Frans Duermeijer tijdens een paddenstoelenwandeling
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
fqu8d6eudtaktdzlaf1211wmd
Frans Duermeijer toont gewei
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen