Tweede E-Bike Nazomertoertocht zondag 22 september

Foto:

RHEDEN – Op zondag 22 september organiseert Rotary Rheden-Rozendaal voor de tweede maal de E-Bike Nazomertoertocht. De tocht, speciaal voor elektrische fietsen, start bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden en leidt over de heuvels van de Veluwezoom en door het IJsseldal. Naast twee fietsroutes van 35 en 59 kilometer zijn er activiteiten gepland langs de route, is er een E-BikeBeurs en wordt er een symposium gehouden. 

De route is door zijn pittige klimmetjes bij uitstek geschikt voor e-bikers. Het fietsen wordt afgewisseld met activiteiten langs de route, zoals een bezoek aan de kastelen Rosendael en Middachten met hun historische kasteeltuinen, de historische brandtoren bij het hoogste punt van de Veluwe en muziek in het Carolinapark in Dieren. De tocht loopt over de Posbank, door de Onzalige Bossen rond de Imbosch en langs de oevers van Nederlands mooiste rivier, de IJssel. Daar wordt de Havikerwaard aangedaan, een besloten natuurgebied tussen Kasteel Middachten en de IJssel. 
35 of 59 kilometer
E-bikers kunnen kiezen uit twee routes: 35 of 59 kilometer. Langs de route zijn verschillende oplaadpunten en horecavoorzieningen. Voor noodgevallen is er technische en medische ondersteuning. De route gaat van start bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden. Voor mensen die geen e-bike hebben of van verder weg komen, zijn er elektrische fietsen te huur. De organisatie adviseert wel om dit wel ruim van te voren te doen. De tocht kan zo ook een kennismaking vormen met het fietsen met trapondersteuning, zoals het e-biken in het Nederlands officieel heet.
E-BikeBeurs
Bij start/finish wordt tevens de E-BikeBeurs gehouden. Op deze kleine markt zijn diverse leveranciers van e-bikes en aanverwante producten aanwezig. Daaronder Gazelle, Spiked Cycles en Profile. Verder outdoor specialist Peter Oversteegen en Rema TipTop met fietsonderdelen en toebehoren. De beurs biedt daarmee een overzicht van producten en productontwikkeling op het vlak van e-biken.
Symposium
In het licht van dit innovatieve toeristische evenement en in de bredere context van de snelle groei van het e-biken en andere vormen van elektrisch vervoer, vindt er ook een symposium plaats met als thema: ‘de gevolgen van de opkomst van stil en schoon vervoer op het straatbeeld en toerisme’. De beperkte belasting voor mens en milieu biedt immers kansen voor bijvoorbeeld toeristische ontwikkeling in gebieden die eerder niet of minder toegankelijk waren. Sprekers zijn o.a. Conny Bieze, gedeputeerde provincie Gelderland, Cees Merkus, CEO van Gazelle en Arend Schwab, fietsexpert van de TU Delft. Het symposium is gericht op regionale ondernemers en bestuurders. Ook de deelnemers aan de tocht zijn welkom, maar het aantal plaatsen is beperkt. Het symposium begint om 14.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van het bezoekerscentrum.
Kosten voor deelname aan alle onderdelen van het evenement bedraagt 8 euro. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de Voedselbank Arnhem. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op www.nazomertoertocht.nl

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen