Schoolkinderen Velp maken eigen beeldentuin

VELP – Op basisschool De Arnhorst in Velp hebben kinderen hun eigen beeldentuin gemaakt. ‘Er was eens een tuin’ maakt deel uit van creatieve projecten binnen de Vereniging PCBO Rheden, waar De Arnhorst deel van uit maakt.

Een cultuurcommissie heeft er binnen de vereniging voor gezorgd dat er een doorlopende leerlijn is voor wat betreft cultureel erfgoed. Elke groep behandeld een bepaald onderwerp en er wordt bijvoorbeeld een bezoek aan een kasteel of een museum afgelegd. Daarnaast is op de scholen binnen de vereniging ieder jaar aandacht voor een andere discipline. Dit kan zijn dans, drama, beeldende kunst, muziek, audio visueel, literatuur. Dit jaar is bijvoorbeeld ‘maskers’ een thema geweest met aandacht voor de betekenis van maskers in de verschillende culturen.
Creatief
Eén van de drijvende krachten achter de culturele projecten op De Arnhorst is Miriam Huls. Zij is, naast leerkracht van groep 6, ook kunstenares. “We hebben het thema gebracht met de gedachte: ‘onze school heeft een prachtige tuin, maar wat zou er allemaal nog meer in de tuin kunnen groeien, bloeien en leven’? De kinderen hebben vervolgens een presentatie gezien met allemaal foto’s van kunstroutes om op ideeën te komen”. De ideeën hebben de kinderen in drie weken zelf uitgewerkt. 
“Het is bijzonder om te zien hoe creatief kinderen zijn, wanneer ze daar de ruimte voor krijgen. Het resultaat is telkens een verassing, zo ook de beeldentuin van dit jaar.”, aldus een enthousiaste Huls. Volgend schooljaar heeft drama de aandacht.
De Arnhorst in Velp is één van de scholen binnen Vereniging PCBO Rheden. De andere scholen zijn Prins Bernhardschool in Velp, De Holtbanck in Rheden en De Akker en De Boomgaard in Dieren.
Klik op de foto voor een impressie van ‘Er was eens een tuin’ 
(Foto’s: Rheden Nieuws/M.Huls)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen