March & Showband Rheden op weg naar WMC Kerkrade

Foto:

RHEDEN – Van 4 tot en met 28 juli wordt in Kerkrade het Wereld Muziek Concours (WMC) gehouden. Eens per vier jaar komen muziekkorpsen vanuit de hele wereld naar Nederland om deel te nemen aan de wedstrijden mars, marsparade en show. Nederlands Kampioen March & Showband Rheden is één van de deelnemers.

Nadat March & Showband Rheden in januari 2013 Nederlands Kampioen werd tijdens het NK in Klundert, is het Rhedense muziekkorps al enige maanden druk met de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours. Onder leiding van het eigen professionele instructieteam hebben de leden de nodige studie-uren gemaakt. 
Het slagwerk werd geïnstrueerd door Marc Gouswaart, het blaaswerk door Michael van den Broeck en het muzikale gedeelte werd onder leiding van Maarten Pijnenborg samengesmeed. Tijdens het WMC moet een vast parcours worden afgelegd waarbij ook de exercitie beoordeeld wordt. Ook daar is de afgelopen maanden onder deskundige leiding van René Keulers hard op gestudeerd.
Naast de vaste repetitiemomenten op maandag en donderdag is het korps ook in de weekenden bij elkaar gekomen en is er gebruik gemaakt van deskundigheid van buiten de vereniging. Onder meer Tijmen Botma, chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, kwam naar Rheden om bij te dragen in deze voorbereiding. Op ontspannen wijze en met veel flair heeft hij de nodige puntjes op i weten te zetten. 
Met nog een aantal repetities in het vooruitzicht hoopt March & Showband Rheden op zondag 14 juli een mooi resultaat te behalen op het heilige gras van Kerkrade. De marswedstrijden in Kerkrade zijn geklasseerd in de World Division, de hoogste divisie van deze wedstrijden.
msrheden-oefenen-wr-2013
Foto bijschrift: March & Showband Rheden repeteert onder leiding van Tijmen Botma (Foto: Wouter Rijnbende).

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen