Bierwandeltocht: Proef de Natuur!

ARNHEM – Een nieuwe trend lijkt geboren: Wandeltochten door de mooiste stukjes natuur in Nederland, gevolgd door een bierproeverij in een kleine bierbrouwerij, op een bierfeest of een biercafé. Deelnemers reageren enthousiast, net als de brouwerijen. Zondag 21 juli loopt Bierwandeltochten over de Posbank.

“Het idee is enkele jaren geleden al geboren, in 2012 kreeg ik de gelegenheid de plannen uit te werken”, vertelt initiatiefnemer Maarten Exel uit Arnhem, “Mijn passies zijn onder meer wandelen en bier proeven. Genieten van de natuur en vervolgens genieten van een lekker biertje”. Exel combineerde zijn passies en begon wandelroutes uit te zetten en lokale bierbrouwers te benaderen. “De reacties van de brouwers waren heel positief. Het zijn veelal gepassioneerde mensen die graag over hun werk vertellen”.
Inmiddels zijn er al tientallen Bierwandeltochten door het hele land gelopen. De wandelroutes zijn tussen de 10 – 15 km. lang en volgens soms bestaande routes. Tijdens de wandeling wordt er uitleg gegeven over de natuur waar doorheen gelopen wordt. De tochten komen altijd uit bij een bierbrouwerij, een bierfeest of een biercafé. Hier krijgen de deelnemers een bierproeverij voorgeschoteld, waarbij vooral nieuwe biersoorten en seizoenbieren aan een test worden onderworpen. Voor zowel de heen- als de terugreis wordt gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.
hiwiqfyc5th4owvmnk9qti6l9
Gedeelde passie
Deelnemers reageren enthousiast en zijn verrast door de vaak onbekende natuur waar doorheen gelopen wordt. Nog groter is de verrassing van het aantal kleine brouwerijen in Nederland en de grote hoeveelheid onbekende bieren die Nederland rijk is. “Mensen die elkaar niet kennen delen tijdens de Bierwandeltochten iets met elkaar wat ze heel erg leuk vinden. Dat is mooi om te zien en mee te maken”, aldus de initiatiefnemer, die ook arrangementen aan bedrijven aanbiedt.
ubf2y8z0xbk3ocph14t03owuv
Rodenburg Rha 
Zondag 21 juli organiseert Bierwandeltochten een wandeling naar brouwerij Rodenburg in Rha. De wandeling start op het NS station in Rheden en loopt via de Posbank. Na een pauze bij de Carolinahoeve voert de wandeling via Middachten en Dieren naar Rha. Hier is vervolgens een proeverij van vier bieren van de brouwerij.
Interesse om een keer mee te wandelen? Kijk voor meer informatie, de agenda en voor aanmelden op: www.bierwandeltochten.nl
Foto’s © Bierwandeltochten
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen