Koningslinde heeft nu een sierhekwerk en plaquette

DIEREN – Op 27 april 2013 kreeg, ter gelegenheid van de kroning van Willem Alexander,  elke gemeente in Nederland een speciale boom, de  Koning Willem Alexander linde. Het planten van deze speciale bomen is ter gelegenheid van een troonswisseling.

Toen prinses Beatrix, nu 33 jaar geleden, gekroond werd,  werd er in het Carolinapark in Dieren ook al een exemplaar geplaatst. Op slechts enkele meters van deze boom , is dit voorjaar ook een koningslinde geplaatst. U herkent deze door het sierhekwerk wat er om heen staat. Vroeger werd dit hekwerk ook door de gemeente betaald,maar dat is er nu niet meer bij. 
x4hsm416a37f5jq6qtakznb60
Vandaar dat diverse organisaties de handen ineen hebben geslagen om zelf  een sierhekwerk te kunnen plaatsen. Echter, wat heb je nu aan een boom met prachtig sierhekwerk als geen mens weet waarom die boom daar staat ? Welnu, vanmiddag is er duidelijkheid geschapen : Er werd een plaqette onthuld waarop staat hoe de boom heet en  door wie het plaatsen van het hekwerk mogelijk is geworden.
fyz3wkwojhpzjw4td3zn184r2
Officiële handeling  verrichten onder werktijd
Er was een delegatie van de Oranjevereniging Dieren, (Elly de Wit), SIZA (Gerrie Lubbers) en de Stichting Vrienden van de Oranjerie Dieren  (Paul Ermers en Anne Jansen). 
jr5sl9jjzxi264rgwhkrhawmi
Mevrouw Gerrie Lubbers hield een toespraak, waarna  de apentrotse Eddy en Wilfried, beiden medewerkers van De Oranjerie Peticafé, de plaqette  mochten onthullen en ook nog eens samen met de spreekster op de foto gingen. Na deze handeling was er nog een kort samenzijn in de Oranjerie om te proosten. Daarna moesten beide genoemde heren gewoon weer volop aan het werk om de bezoekers van het optreden van de HAN Bigband – en de muzikanten zelf – van drankjes en hapjes te voorzien.
zq2gx6nifzxh0n1m33p9ki4l7
cgbv7i1xcu6tuw70b9xrslr8n
idk99e12bn7hzgxd3p0mzjfnx
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen