Voorleesmarathon kronkels Carmiggelt van start

DE STEEG – Vandaag, 7 oktober is de 100-ste geboortedag van Simon Carmiggelt. Ter gelegenheid hiervan verscheen vandaag het boekje ‘Carmiggelt gedundrukt’ en werd gestart met de voorleesmarathon, georganiseerd door Boekhandel Jansen & De Feijter uit Velp.

‘Carmiggelt gedundrukt’, uitgegeven door Van Oorschot, is een hommage aan de schrijver en is een bundeling van 100 van zijn mooiste verhalen geschreven tussen 1938 en 1980. In het ‘Carmiggelt jaar’ vinden in de regio verschillende activiteiten plaats, Carmiggelt was een graag geziene gast in De Steeg en omgeving. 
De Engel
Vandaag startte in het gemeentehuis in De Steeg de voorleesmarathon, georganiseerd door Boekhandel Jansen & De Feijter uit Velp. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers, wethouder Elsenaar en acht raadsleden lazen vanmiddag de eerste tien kronkels voor in Galerie halte De Engel. Deze locatie was niet geheel toevallig uitgekozen, hier stond vroeger ‘Hotel De Engel’, waar Carmiggelt veel tijd heeft doorgebracht.   
sjwvmg3bk96pyv9cmuyv523ci
Activiteiten
Op 30 november, de sterfdag van Carmiggelt, zal Koos van Zomeren in de boekwinkel in Velp voorlezen. De voorleesmarathon eindigt op oudejaarsdag. Dan leest Eric van der Donk zijn favoriete kronkel voor. In de tussentijd lezen medewerkers, klanten, vrienden van de boekwinkel schrijvers, voorbijgangers en anderen op gezette tijden (waarover later meer) de beste kronkels voor!
Foto impressie
Klik op de foto boven voor een foto impressie van ‘kronkel-vertellers’, achtereenvolgens: Walter Jansen, Boekhandel Jansen & De Feijter; Burgemeester Petra van Wingerden-Boers; raadslid VVD, Geertje van der Burg-Berendsen; raadslid GroenLinks, Constans Pos; raadslid VVD, Jaap Uithof; raadslid VVD, Rob Koekkoek; raadslid SP Henk Molenaar en Wethouder Hans Elsenaar.
De raadsleden Ansineke van Oostrom (CDA), Ada Spaargaren (D66) en Heleen Denie (PvdA) hebben ook een kronkel gelezen. Helaas is van hen geen foto beschikbaar.
Bijdrage: Theo Jansen
q4u1bqo04x6s1y12fb2tgru8o
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen