“Goederentreinen uit onze dorpskern!” Protestmanifestatie 1 november Zutphen

VELP – De belangen Vereniging GNV (“Geen Noordtak Velp”) roept alle Velpenaren en belanghebbenden die langs het spoor Arnhem-Zutphen wonen én andere sympathisanten op om samen met bewoners van andere dorpen massaal deel te nemen aan de door RONA (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking) georganiseerde protest manifestatie op vrijdag één november in Zutphen.

“Al 20 jaar hebben we de toename van goederenvervoer over het spoor door onze dorpen kunnen tegenhouden. De politiek koos echter steeds voor uitstel en niet voor afstel. En de lobby van Rotterdamse havenbaronnen die graag de goederen via onze dorpskernen willen doorvoeren, is erg sterk. Eind november neemt Staatssecretaris Mansveld een beslissing over de toename van dit goederenvervoer door onze dorpen. Normaal komt van uitstel ook afstel en we roepen staatssecretaris Mansveld dan ook op om na 20 jaar uitstel van deze onmogelijke plannen nu een keer helder te zijn en tot afstel over te gaan.” Tot zover Ron Oei, de voorzitter van Geen Noordtak Velp.
Wil je later genieten van een goede en veilige nachtrust? Sluit dan vrijdag 1 november ook aan. Vanuit station Velp vertrekken we om 18.32 uur, met de stoptrein naar Zutphen Wil je mee? Neem een waxinelichtje mee of fabriceer met je buurman of buurvrouw een spandoek of protestbord. Zorg dat je op tijd op het station in Velp bent.
De protest manifestatie start om 19.30 uur in Zutphen, bij het Eethuis aan de IJsselkade. De protestmanifestatie duurt tot circa 21.30 uur. 
Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris van Geen Noordtak Velp: Twan Willems, email: [email protected] of bij de voorzitter: Ron Oei, email: [email protected] of tel: 06 – 40121410
Kijk ook in het dossier, klik op de link onderaan dit bericht, voor meer informatie.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen