Nieuw boek over marken ZO-Veluwezoom

Foto:

DIEREN – Op 15 november a.s. verschijnt een nieuwe uitgave van de Stichting Historisch Onderzoek Zuid-Oost Veluwezoom in de vorm van het boek ‘Over erven en geërfden. De marken van Spankeren, Soeren, Dieren en Ellecom’. 

In dit boek wordt de geschiedenis beschreven van de-ze organisaties die gedurende een periode van meer dan 600 jaar het beheer hebben gevoerd over de woeste gronden in deze omgeving, zoals de heide, de bossen en het Soerense Broek. Tevens wordt aandacht besteed aan de Buurtschap van Dieren. 
Door een werkgroep is bijna vijf jaar lang gewerkt aan deze publicatie, waarvoor vele archieven zijn bezocht en talloze documenten zijn bestudeerd. Als auteurs traden op Ton Elzebroek uit Spankeren, Wim van den Beukel uit Dieren en John Striker uit Ellecom. Zij werden bij hun onderzoek ondersteund door Gerard Hummelman uit Spankeren en Stan Dekker uit Leuvenheim. 
Voorintekening
Het boek omvat ruim 310 pagina’s en meer dan 200 afbeeldingen, voor een belangrijk deel in kleur, waaronder niet eerder gepubliceerd materiaal. De prijs bedraagt bij voorintekening tot 15 november a.s. € 19,95, daarna € 22,50. Bestelling is mogelijk via e-mail op [email protected] of telefonisch op 0313-414281 of 06-54630804. Ook zal het boek verkrijgbaar zijn via de boekhandel.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen