Het dak eraf! Oktoberfest in Dieren

DIEREN – Op vrijdagavond 25 oktober 2013 was er bij Polysport in Dieren het Oktoberfest. De vele bezoekers zorgden voor een gezellige sfeer, mede door de Tiroler Muziek en vooral het rijkelijk vloeiende bier.

Wat begon als flauwekul aan de bar, werd toch al heel gauw- binnen enkele weken – werkelijkheid. Een heus Oktoberfest en dat in Dieren! Met man en macht werd er aan gewerkt: er werd een datum vastgesteld, posters en een FaceBook pagina gemaakt en de biertafels en muziek besteld. De kaartverkoop kon beginnen en al spoedig begon die ook te lopen.
vk2frupybbl5sxz0cav52q141
Personeel in gepaste kleding
Patrick Peters, eigenaar van Polysport, heeft voor de avond toch wel uitgepakt. Er werden kosten noch moeite gespaard om van deze avond een succes te maken. De hoofdingang van Polysport was voor vanavond afgesloten. Er waren aanduidingen in het Duits te vinden, zo diende men naar de achter-ingang te gaan. Daar aan gekomen kwam men direct al in de sfeer : blokhutten met lampjes er aan, statafels, een zeer grote braadpan en een heerlijk verwarmend vuurtje erbij.  
t4wewoi8wf7q7772r8yak2rq9
Muziek aan tafel
Vervolgens ging men binnen een entreekaart kopen. De dame die de kaarten verkocht, was droeg een Dirndl jurkje.  Eenmaal binnen, zag men lange biertafels staan waarlangs men naar de bar liep waar een uitgiftepunt van munten was.
r1vvfk4s8u68w8b8dhj2o711d
Ein prosit!
Al het personeel was uitgedost in Tiroler kleding. Muziek was er volop, alles ‘Duits’. In eerste instantie ten gehore gebracht door een DJ. Ondertussen kwamen er volop gasten binnen, waarvan een groot deel in gepaste kledij. De stemming kwam er al heen gauw in, mede door toedoen van de Dölers die toch wel de gangmakers waren. 
sldfw0p811l31l659gvwifci5
Gasten
Toen het 14 mans feestorkest Die Rote Nasen begon te spelen, begon het feest echt. Een aantal trompettisten schoof aan tafel bij de Dölers. Aan het eind van hun optreden ging men midden in de zaal staan en werden er enkele dames uit het publiek gehaald. Enkele trompettisten speelden met  één hand, de andere hand ging om de dame in kwestie heen. 
bnj5nc9f0zkjrclyre9r9yzm7
Spelen op de tafel
Vervolgens kwam de drie mans formatie Alpenstorm aan de beurt. Twee van  hen gingen zelfs met hun gitaar en accordeon op een van de biertafels staan. Zo werd de band later weer afgewisseld met het orkest en door de DJ. Men kan terugkijken op een zeer geslaagde avond. 
Heeft u het gemist? 31 oktober 2014 is er weer een Oktoberfest.
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen