Programma “200 jaar Koninkrijk – Het ontzet van Veluwezoom 1813”

Foto:

DE STEEG – In 1813 is het Koninkrijk zoals wij dit tegenwoordig in Nederland kennen ontstaan. Op de Veluwezoom hebben destijds zware gevechten plaatsgevonden. In 1863 (Arnhem) en in 1913 (Velp) zijn deze veldslagen herdacht. In 2013 wordt uitgebreid stil gestaan bij deze gebeurtenissen in De Steeg.

Stichting Gelderse Geschiedenis gaat op 30 november en 1 december het ontzet van de Veluwezoom herdenken en naspelen. Er wordt een historisch kampement opgezet en 400 soldaten uit heel Europa komen naar Rheden om de ‘vergeten’ veldslag een gezicht te geven. Ook de Prins van Oranje, Napoleon en Kozakken uit Rusland komen naar Rheden. 
Lees alle eerder gepubliceerde berichten in het dossier, zie link onder dit bericht. Inmiddels is het programma bekend gemaakt voor dit bijzondere weekend (Kijk voor de meest actuele info op: www.geldersegeschiedenis.com) :
ontzet-programma
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen