Burgemeester bezoekt oudste inwoonster Rheden 

Foto:

VELP – Op 3 december jl. vierde mevrouw Van der Meer – Van den Bosch haar 105e verjaardag. Zij is hiermee de oudste inwoonster van de gemeente Rheden. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers ging op 4 december bij haar op bezoek.

Mevrouw Geertje Seike van der Meer-van den Bosch is geboren op 3 december 1908 in Makkinga. Na de lagere school ging zij naar de Mulo en vervolgens naar de Kweekschool. Daar deed zij in 1927 examen. Omdat er in die tijd geen vacatures waren, heeft zij eerst als assistent gewerkt op een school in Oosterwolde (Fr.). 
Van 1 april 1946 tot 1 maart 1970 was mevrouw Van der Meer-Van den Bosch onderwijzeres op School 1 in Velp (de latere Prof. Casimirschool en nu de OBS Daalhuizen). 
oudste-inwoonster-rheden-20131204-2
In haar jeugd heeft mevrouw Van der Meer-Van den Bosch veel toneel gespeeld en dat deed ze niet onverdienstelijk. Ze is nog steeds gek op lezen maar ‘leest’ de boeken nu door middel van een gesproken boek. 
Sinds 2004 woont mevrouw Van der Meer-Van den Bosch in het woonzorgcentrum Oosterwolde in Velp. Mevrouw Van der Meer-Van den Bosch vindt het erg leuk om bezoek te krijgen. Al haar medebewoners werden getrakteerd vanwege haar 105e verjaardag.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen