Nutteloze Inspraak Goederentreinen Oost-Nederland.

Foto:

Nutteloze
inspraak met geldverslindende processen zijn een farce! Belanghebbenden kunnen voor 24 januari
reageren op de door I&M vervaardigde verduidelijkende aanvulling op de
Milieu Effect Rapportage. 

Tegelijk met de aanvulling op de Milieu Effect Rapportage werd de Reactienota openbaar gemaakt.  Hier wordt duidelijk hoe de belangen van aanwonenden worden gewogen. Stichting Spoorhinder heeft op basis van de Reactienota besloten geen verdere inhoudelijke reactie te geven en haar sympathisanten te vragen dit ook niet te doen. 
Door de halve antwoorden, het ontbreken van bronvermelding, het gebrek aan integrale benadering en onwaarheden in de Reactienota van de MER 1e fase meent Spoorhinder dat reageren op de aanvulling niet zal leiden tot een betere oplossing of een weloverwogen keuze.  
Spoorhinder vraagt zich  af wat een dergelijke kostbare operatie toevoegt behalve het volbrengen van de afgesproken procedure. Dit is nodeloos verkwisten van tijd en inspanning van mensen die veronderstellen dat er serieus naar de inbreng wordt gekeken en dat hun belang gewogen wordt. Het gaat hier over de oplossing voor het trein-personenvervoer in heel midden Nederland. Enige zorgvuldigheid mag dan toch wel worden verwacht.
De staatssecretaris kondigde in november vorig jaar, enkele dagen voordat ze een besluit zou nemen over de treingoederenroutering, aan dit met ruim een half jaar uit te stellen. Deze tijd moest benut worden om de verduidelijking op de Milieu Effect Rapportage vrij te geven voor aanvullende zienswijzen. 
Spoorhinder is van mening dat de bewoners heel goed snappen wat het Ministerie met hen voor heeft en dat de reactie die zij hierop hebben gegeven helder is. Alleen; deze reactie past blijkbaar niet in de plannen van het Ministerie. 
De geldverslindende procedure voor inspraak lijkt heilig maar de uitvoering blijkt een farce.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen