Ontheffing  voor bouw wijk Nimmer Dor verleend

Foto:

LAAG SOEREN – Het Ministerie van Economische Zaken heeft een ontheffing verleend van artikel 11 van de Flora- en faunawet voor het project woonwijk Nimmer Dor. De ontheffing gaat over de in het gebied aanwezige steenuil. 

De staatssecretaris verwacht dat er door het realiseren van de woonwijk geen ‘permanent negatieve effecten optreden ten aanzien van de aanwezige populatie van de steenuil’. ‘De gunstige staat van instandhouding van de steenuil komt niet in gevaar’, luidt de tekst in de ontheffing.
 
Wethouder König is blij met het nieuws: “Het verkrijgen van deze ontheffing betekent weer een stap vooruit op weg naar realisatie van de woonwijk. Een ontheffing is noodzakelijk om te kunnen bouwen. We zijn blij dat de staatssecretaris met ons van mening is dat we er alles aan gedaan hebben om hebben schade voor de steenuil te voorkomen. De beoogde inrichting van het plangebied en de fasering van de realisatie van de woonwijk zijn hierbij essentieel.”
 
Nog deze maand wordt duidelijk of er beroep is ingesteld tegen het in december 2013 vastgestelde bestemmingsplan. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, is Reinbouw van plan de vergunningaanvraag voor de woningen in te dienen. 
Hieronder ziet u de gehele tekst van de ontheffing:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
nimmerdor1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen