Redhondengroep oefent met Rode Kruis Rheden/Rozendaal

EDE – Afgelopen zaterdag 23 februari heeft de Zoekhondengroep van Hondensportvereniging “de Liemers”, gevestigd in Duiven aan de Rivierenweg, gezamenlijk met het Rode Kruis, afdeling Rheden Rozendaal, een hele bijzondere oefening gedaan bij de voormalige LTS in Ede-Noord, die op dit moment gesloopt wordt.

Primaire doel van de oefening is samenwerking. 
woajsn7ihczrmph34hyq03n8r
Ieder groepje dat gaat oefenen bestaat uit twee Rode Kruis medewerkers, een hondengeleider met hond en een extra helper van de Redhondengroep. Van de oefenleiding krijgen ze een inzetverzoek tot het zoeken van mogelijke slachtoffers en krijgt de hond een seintje dat hij/zij mag gaan zoeken en wordt los gelaten.
ne6d3l07nwttdn1ydv7w1sv6c
Als de hond een menselijke geur oppikt van een slachtoffer, en dit liggend of zittend aantreft, dan zal de hond bij het slachtoffer blijven en gaan blaffen.Vervolgens wordt de hond door de hondengeleider beloond en kunnen de Rode Kruis medewerkers zich over het slachtoffer gaan ontfermen. 
wtawhuadbgjcpcqxcef8h17fd
Hier komt ook een stukje communicatie om de hoek kijken, er is vooraf namelijk een communicatiepost opgezet, met behulp van een mobilofoon en verscheidene portofoons. De Rode Kruis medewerker meld aan de “Centrale Post” (CP) dat hij/zij één of meerdere slachtoffers gevonden heeft en wat de toestand van de slachtoffers is. Mocht het nodig zijn dat de groep extra hulp nodig heeft, dan kan dit via de CP kenbaar gemaakt worden en komen er andere Rode Kruis medewerkers in actie en gaan ter plaatse om te assisteren.
tvdacvc4qi8ltsrreovruq5im
Op deze manier worden er meerdere oefeningen gedaan en kunnen de zoekhonden laten zien dat ze in alle gevallen de slachtoffers feilloos weten te vinden en kunnen de Rode Kruis medewerkers laten zien hoe ze de theoretische kennis in de praktijk kunnen brengen. “Al met al een zeer goede samenwerking tussen beide instanties, heel leerzaam en het laat zien dat het absoluut noodzakelijk is dat dit soort oefeningen vaker plaats gaan vinden”, aldus Hans Sambeek, voorzitter/coördinator van Rode Kruis afdeling Rheden/Rozendaal. 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
http://www.youtube.com/watch?v=
NbbxU-nEHLI
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen