Mijlpaal Reggefiber voor Glasvezel 

DIEREN –  In het kader van het aanleggen van het glasvezelnetwerk is er op woensdag 19 maart 2014 een mijlpaal bereikt, op drie plaatsen binnen de gemeente Rheden is er een zogenaamde wijkcentrale geplaatst.

Vorige week hebben wij u er al over bericht, dat  er was begonnen met de voorbereidings- en aansluitwerkzaamheden voor het nieuwe glasvezenetwerk in Dieren. Ook kon u lezen dat er op 19 maart een aansluitkast geplaatst zou worden.
Begin van de week was er al activiteit te bespeuren in en rond de groenstrook die de Piersonstraat en de Bruinwold Riedelstraat van elkaar scheidt. Er werden allerlei werkmaterialen en voertuigen neergezet, verkeersborden geplaatst. Ook waren er al werkzaamheden  vanuit de Fagelstraat te zien. 
z30zyrkabj9o5b5j9c0b3i2ck
Woensdagmorgen was het dan zo ver, er werd volop gegraven. Er werd ruimte gemaakt voor het plaatsen van de wijkcentrale. Dat is een soort gebouwtje dat dient als verzamel- en verdeelpunt voor alle internet-, tv- en telefoonaansluitingen naar de huizen toe. Elke woning en elk bedrijf krijgt zijn eigen aansluiting. Hét voordeel van glasvezel. Optimale snelheid en betrouwbaarheid, geen internetverbindingen meer delen met de hele buurt !
Tussen de middag verscheen er een grote mobiele kraan, die zich opstelde  in het stukje straat naast het plantsoen, de zijkant van het oude postkantoor. De machinist maakte de kraan gereed en even later verscheen er een grote dieplader ( truck met oplegger die heel laag is ) met daarop een kant en klaar gebouwtje van beton, afgewerkt met baksteen en een toegangsdeur. 
ue5k7hyu01ejs0g28b8cqyrkl
De truck werd ook het  straatje in gereden, zodat deze vlak bij de kraan stond. Inmiddels was er ook een bedrijf, dat bliksembeveiliging e.d. verzorgt, aanwezig. Het gebouwtje werd opgetakeld en op z’n plek gezet. 
Vervolgens werd er acuut begonnen met het aanbrengen van de bliksembeveiliging, een monteur van het glasvezelbedrijf ging bezig alle kabels vanaf de straat aan te sluiten in de centrale. De kraan en de truck konden nu weg en kwam de graafmachine weer in actie om het gat rond het gebouwtje  dicht te gooien.
sld91leoq6hdz8w048aa9h8je
De hele klus was in mum van tijd geklaard en nu is het wachten totdat de aansluitingen in woningen en bedrijven allemaal gerealiseerd zijn en Dieren en Rheden gebruik kunnen gaan maken van glasvezel.
Het gebouwtje, de zogenaamde wijkcentrale, zie je niet gauw over het hoofd. Het is ca 6 meter lang, 2.5 meter breed en bijna 3 meter hoog. Dezelfde bouwsels zijn vandaag ook geplaatst in de Dr. de Visserstraat in Dieren en in Rheden. Er komen er nog twee bij, in genoemde plaatsen ieder één.
mztjrw9tvt486kw9byd1advvb
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
“Elke wijkcentrale voorziet ongeveer 2.500 woningen van een eigen glasvezelverbinding. De wijkcentrales zijn nodig om de woningen in de omliggende wijken aan te sluiten. Reggefiber heeft de plaatsen t.b.v. de wijkcentrales in overleg met de gemeente Rheden vastgesteld. Vooraf aan de plaatsing zijn de bewoners van de omliggende woningen door zowel de gemeente, als Reggefiber op de hoogte gesteld.” Aldus Reggefiber.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief
tome0xuu59m6e0qml3gidbyra
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen