Bewoners plaatsen bordjes bij bloemstroken

Foto:

VELP – Op woensdag 16 april om 13.00 uur plaatsen enkele bewoners uit Velp zuid-oost herkenningsbordjes bij de bloemstroken op het Kemphaanplein. Op bewonersinitiatief zijn deze in maart aangelegd door de gemeente Rheden en eind maart ingezaaid door kinderen en buurtbewoners.

Medio april beginnen de bloemzaden langzaam te kiemen, dus de plantjes zijn nu erg kwetsbaar. Door plaatsing van de borden worden bewoners gewezen op de bloemveldjes nabij de eigen flat en kunnen zo betrokken raken. 
Men kan bijdragen aan het succes door zelf een bloemstrook te adopteren. Onderhoud, zwerfvuil ruimen, opletten dat de bloemstroken netjes blijven. Ook vandalisme en al te enthousiast voetballende kinderen zijn risico´s voor de bloemstroken. Kinderen aanspreken helpt in zo’n geval al veel. En natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht dat straks ontstaat.
Als de actie aanslaat kunnen de bordjes bijdragen aan bewustwording en inzet. Dan staat het Kemphaanplein en enkele omliggende grasvelden een bloemrijke zomer te wachten. Uiteindelijk doel van de bloemstroken is verfraaiing van de buitenruimte en daardoor een prettiger openbaar leefklimaat in de wijk.
Deze actie maakt deel uit van de campagne Ik buurt mee van de gemeente Rheden, die erop is gericht om met initiatieven en ideeën van bewoners een veiliger, socialer en prettiger leefklimaat te bereiken. Op www.ikbuurtmee.nl meer informatie en een filmpje over de bloemstroken.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen