Oude Jan in Velp kan er weer “tegen an”

VELP – Op dinsdag 29 april wordt de bol en de haan teruggeplaatst op de spits van de kerk De Oude Jan in Velp. De restauratie van deze kerktoren is hiermee voltooid. Wethouder Ron König zal om 14.30 de handeling verrichten in de Kerkstraat 56 in Velp.

In december werd het startsein gegeven van de restauratie van vijf kerktorens in de gemeente, te weten de torens in Velp, Rheden, Ellecom, Dieren en Spankeren. 
Extra bijdrage van de Vrienden Van de Oude Jan
De restauratie van de toren van De Oude Jan was het meest ingrijpend en het langst durend. Dankzij de extra bijdrage van de Vrienden Van de Oude Jan kon de restauratie van de Oude Jan als eerste worden uitgevoerd. De natuurstenen (tufsteen) gevel is nu hersteld en de spits is voorzien van nieuwe leien. 
In Rheden vindt de oplevering binnenkort plaats en in Ellecom start men nu met het herstel. Dieren en Spankeren volgen daarna. De verwachting is dat na de zomer alle torens gereed zijn.
Omwonenden en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de laatste handeling bij te wonen. Om 14.00 start de ontvangst, om 14.30 klimt wethouder Ron König in een hoogwerker om de bol en de haan te plaatsen. Om 14.40 is er een feestelijke afsluiting met een hapje en drankje. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen