Gaslek Dieren hoogstwaarschijnlijk ontstaan door aanleg glasvezel 

Foto:

DIEREN – Afgelopen maandagavond, werd de vrijwillige brandweer van Dieren opgeroepen vanwege een sterke gaslucht in meerdere woningen aan de Tellegenlaan.  Er werd direct groot opgeschaald toen bleek dat er inderdaad sprake was van een gaslek, 20 woningen werden ontruimd en bewoners opgevangen in een nabij gelegen sporthal. 

Het lek werd snel gevonden en Liander was aanwezig voor het oplossen van de lekkage, in de loop van de avond was het lek gedicht en mochten bewoners terugkeren naar hun woningen. 
Er werd aangenomen dat de oorzaak van het gaslek door de aanleg van glasvezel door Reggefiber zou komen, en aan de Tellegenlaan is onlangs inderdaad glasvezel aangelegd. 
Reactie Reggefiber
“Omdat de stoep daar al vrij smal is, is er met de hand gegraven. Dat wil zeggen dat er geen mechanische graafmachines worden gebruikt maar er wordt gegraven met de ouderwetse schop. Hiermee wordt het risico om andere leidingen te beschadigen tot een minimum beperkt. Na de aanleg van de glasvezelkabel is de gegraven geul dichtgegooid en is de stoep opnieuw bestraat. Hoogstwaarschijnlijk is tijdens het herbestraten en aantrillen van de tegels een oude PVC-mof van het gasleidingnet van Liander geknapt en de oorzaak geweest van het gaslek. Onze aannemer staat voortdurend in contact met netbeheerder Liander. Ook gisteravond was de beheerder van het gasnetwerk erg snel ter plekke om het gaslek te verhelpen. Voor zover wij nu kunnen zien zijn de gevaren voor omwonenden minimaal geweest door adequaat en snel handelen van brandweer en netbeheerder.” Aldus Ernest Knoeff, Regionaal Marketeer van Reggefiber.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen